Patates Fiyatları Düştü, Çuvalla Satış Arttı

Siirt 26.10.2024 - 15:04, Güncelleme: 26.10.2024 - 15:04 343 kez okundu.
 

Patates Fiyatları Düştü, Çuvalla Satış Arttı

Ülkenin çeşitli yerlerinde Eylül ve Ekim aylarında hasadı yapılan patateste fiyatlar geriledi.
Türkiye’nin birçok noktasında ticari amaçla yetiştirilen patates için Eylül ve Ekim ayları hasat sezonu olarak geçiyor. Hasadı yapılan patatesler çuvallara konularak ülkenin dört bir yanındaki tedarikçilere gönderiliyor. Tedarikçilere gönderilen patates miktarının fazla olması nedeniyle fiyatlarda düşüş yaşandı. Kurtalan’da patates satışı yapan Hakan Demirhan, birkaç hafta önce kilosu 15 lira civarında satılan patatesin fiyatının 10 liraya düştüğünü belirterek, “Şu an sattığımız patateslerin kilosu 10 lira. Özellikle çuvalla alanların sayısı bir hayli fazla. 25 kilo civarındaki patates çuvallarımız 250 liradan satılıyor. Bir ay sonra bu fiyatları görmemiz pek mümkün olmayabilir.” dedi. Patatesin uzun raf ömrüne sahip olduğunu ifade eden Demirhan, “Ucuz olunca ve raf ömrü uzun olunca müşterilerimiz kilolarla almak yerine çuvallarla almayı tercih ediyor. Bu da ürünü daha cazip hale getiriyor.” açıklamasını yaptı.   (Abdulaziz ÖZCAN)
Ülkenin çeşitli yerlerinde Eylül ve Ekim aylarında hasadı yapılan patateste fiyatlar geriledi.

Türkiye’nin birçok noktasında ticari amaçla yetiştirilen patates için Eylül ve Ekim ayları hasat sezonu olarak geçiyor. Hasadı yapılan patatesler çuvallara konularak ülkenin dört bir yanındaki tedarikçilere gönderiliyor.

Tedarikçilere gönderilen patates miktarının fazla olması nedeniyle fiyatlarda düşüş yaşandı.

Kurtalan’da patates satışı yapan Hakan Demirhan, birkaç hafta önce kilosu 15 lira civarında satılan patatesin fiyatının 10 liraya düştüğünü belirterek, “Şu an sattığımız patateslerin kilosu 10 lira. Özellikle çuvalla alanların sayısı bir hayli fazla. 25 kilo civarındaki patates çuvallarımız 250 liradan satılıyor. Bir ay sonra bu fiyatları görmemiz pek mümkün olmayabilir.” dedi.

Patatesin uzun raf ömrüne sahip olduğunu ifade eden Demirhan, “Ucuz olunca ve raf ömrü uzun olunca müşterilerimiz kilolarla almak yerine çuvallarla almayı tercih ediyor. Bu da ürünü daha cazip hale getiriyor.” açıklamasını yaptı.

 

(Abdulaziz ÖZCAN)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.