Sağlık açısından fayda sağlayan koyun yününe ilgi arttı

Kurtalan 25.09.2023 - 20:42, Güncelleme: 25.09.2023 - 20:42 94546+ kez okundu.
 

Sağlık açısından fayda sağlayan koyun yününe ilgi arttı

Uzman doktorların ve fizyoterapistlerin doğal yün kullanımı için yaptığı uyarılar vatandaşlar tarafından dikkate alınıyor.
Sanayileşmeyle birlikte hazır ürünlerin Pazar alanındaki payı oldukça büyüdü, bu büyüme bazı geleneksel ürünlerin kullanım alanını sınırladı. Bu ürünlerden biri koyun yünü, eskiden bir çok evde bulunan yorgan, döşek ve yastık yapımında kullanılıyordu.  Sentetik liflerden oluşan fabrika yünleri piyasada satılmaya başlanınca koyun yününe olan ilgi düştü ve kullanımı azaldı. Son zamanlarda uzmanlar sentetik olamayan yünlerden yapılama yatak, yorgan ve yastık kullanılmasının insan sağlığı için fayda sağladığını söylerken Kurtalan’da koyun yünü satışı yapılan Tahir Ticaret sahibi Tahir Karaatay “Koyun yünü satışlarının son dönemlerde bir miktar arttığını görüyoruz. Özelikle uzman doktorların ve fizyoterapistlerin uyarıları vatandaş tarafından dikkate alınıyor. Ayrıca düğünlerde ceyizlikler içinde kullanılıyor. Bu nedenle kilosunu 85 liraya sattığımız koyunyününe tekrar ilgi artı.” dedi. (Abdulaziz ÖZCAN)
Uzman doktorların ve fizyoterapistlerin doğal yün kullanımı için yaptığı uyarılar vatandaşlar tarafından dikkate alınıyor.

Sanayileşmeyle birlikte hazır ürünlerin Pazar alanındaki payı oldukça büyüdü, bu büyüme bazı geleneksel ürünlerin kullanım alanını sınırladı. Bu ürünlerden biri koyun yünü, eskiden bir çok evde bulunan yorgan, döşek ve yastık yapımında kullanılıyordu. 

Sentetik liflerden oluşan fabrika yünleri piyasada satılmaya başlanınca koyun yününe olan ilgi düştü ve kullanımı azaldı.

Son zamanlarda uzmanlar sentetik olamayan yünlerden yapılama yatak, yorgan ve yastık kullanılmasının insan sağlığı için fayda sağladığını söylerken Kurtalan’da koyun yünü satışı yapılan Tahir Ticaret sahibi Tahir Karaatay “ Koyun yünü satışlarının son dönemlerde bir miktar arttığını görüyoruz. Özelikle uzman doktorların ve fizyoterapistlerin uyarıları vatandaş tarafından dikkate alınıyor. Ayrıca düğünlerde ceyizlikler içinde kullanılıyor. Bu nedenle kilosunu 85 liraya sattığımız koyunyününe tekrar ilgi artı.” dedi.

(Abdulaziz ÖZCAN)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.