Siirt ve Edirne Emniyet Müdürlüğünden ortak operasyon! 6 FETÖ üyesi yurtdışına kaçmaya çalışırken yakalandı

Siirt 26.09.2023 - 13:27, Güncelleme: 26.09.2023 - 13:27 7646+ kez okundu.
 

Siirt ve Edirne Emniyet Müdürlüğünden ortak operasyon! 6 FETÖ üyesi yurtdışına kaçmaya çalışırken yakalandı

Siirt ve Edirne Emniyet Müdürlüğü’nün koordinesinde düzenlenen operasyonunda 6 FETÖ üyesi yurt dışına kaçmaya çalışırken yakalandı.
Siirt Valiliği’nden yapılan açıklamada, Siirt ve Edirne Emniyet Müdürlüğü’nden 2 ayrı operasyonda 6 FETÖ üyesi yurt dışına kaçmaya çalışırken yakalandıkları bildirildi. Açıklamada, “Siirt İl Emniyet Müdürlüğü ve Edirne İl Emniyet Müdürlüğü'nün koordinesinde düzenlenen 2 ayrı operasyonda, yasa dışı yollardan yurtdışına kaçmaya çalışan 6 Fetullahçı Terör Örgütü Mensubu ile Terör örgütü üyelerini yasa dışı yollardan yurt dışına çıkarttığı tespit edilen 2 organizatör Edirne’de yakalanarak gözaltına alındı. Edirne’de Meriç nehri üzerinden illegal yollar ile Yunanistan'a kaçmak amacı ile Siirt’ten Edirne’ye giden örgüt mensuplarından, 3`ünün ihraç öğretmen, 1'inin ihraç mühendis olduğu, 6 örgüt mensubunun da Silahlı Terör Örgütüne üye olmak suçundan yargılanmalarının devam ettiği, dosyalarının istinafta olduğu tespit edildi kaydedildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Ş.A., Y.Y., S.E., U.A. isimli örgüt mensupları ile S.B.Y. isimli göçmen kaçağı organizatörünün tutuklanarak cezaevine gönderildiği, F.A., E.A. ve A.T. isimli şahısların adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.” denildi. (Haber Merkezi)
Siirt ve Edirne Emniyet Müdürlüğü’nün koordinesinde düzenlenen operasyonunda 6 FETÖ üyesi yurt dışına kaçmaya çalışırken yakalandı.

Siirt Valiliği’nden yapılan açıklamada, Siirt ve Edirne Emniyet Müdürlüğü’nden 2 ayrı operasyonda 6 FETÖ üyesi yurt dışına kaçmaya çalışırken yakalandıkları bildirildi.

Açıklamada, “ Siirt İl Emniyet Müdürlüğü ve Edirne İl Emniyet Müdürlüğü'nün koordinesinde düzenlenen 2 ayrı operasyonda, yasa dışı yollardan yurtdışına kaçmaya çalışan 6 Fetullahçı Terör Örgütü Mensubu ile Terör örgütü üyelerini yasa dışı yollardan yurt dışına çıkarttığı tespit edilen 2 organizatör Edirne’de yakalanarak gözaltına alındı.

Edirne’de Meriç nehri üzerinden illegal yollar ile Yunanistan'a kaçmak amacı ile Siirt’ten Edirne’ye giden örgüt mensuplarından, 3`ünün ihraç öğretmen, 1'inin ihraç mühendis olduğu, 6 örgüt mensubunun da Silahlı Terör Örgütüne üye olmak suçundan yargılanmalarının devam ettiği, dosyalarının istinafta olduğu tespit edildi kaydedildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Ş.A., Y.Y., S.E., U.A. isimli örgüt mensupları ile S.B.Y. isimli göçmen kaçağı organizatörünün tutuklanarak cezaevine gönderildiği, F.A., E.A. ve A.T. isimli şahısların adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.” denildi.

(Haber Merkezi)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.