Siirt’in Kurtalan İlçesinde Tarlalara Dadanan Domuz Sürüsü Görüntülendi

Siirt 02.08.2024 - 15:13, Güncelleme: 02.08.2024 - 15:13 2972+ kez okundu.
 

Siirt’in Kurtalan İlçesinde Tarlalara Dadanan Domuz Sürüsü Görüntülendi

Siirt'in Kurtalan İlçesinde Domuz Sürüleri Cep Telefonu Kamerasıyla Görüntülendi
Siirt’in Kurtalan ilçesine bağlı Bözhöyük Köyü'nde çiftçiler, mısır tarlalarına zarar veren domuz sürüleri nedeniyle zor durumda. Durumu belgeleme ve yetkililere iletme çabasında olan köy muhtarı Mesut Saya, cep telefonu kamerasıyla çektiği görüntülerle sorunun ciddiyetini gözler önüne serdi. Muhtar Saya, tarlalarına zarar veren yüzlerce domuzu cep telefonu kamerasıyla kaydettiğini belirtti. Saya, "Dün tarlama giderken yüzlerce domuzun sürüler halinde mısır tarlasından çıktıklarını gördüm. Cep telefonu kamerasıyla çektiğim görüntülerde sürüler o kadar çok ki sayıları yüzleri buluyor." diyerek durumun vahametini dile getirdi. Çiftçiler, domuzların mısır tarlalarına verdiği zarar nedeniyle büyük ekonomik kayıplar yaşarken, aynı zamanda can güvenliklerinden de endişe ediyorlar. Saya, "Domuz sürüleri tarlalarımıza büyük zararlar veriyor. Sayıları yüzleri buluyor. Artık ne yapacağımızı şaşırdık. Tarlaların bir ucundan girip diğer ucuna kadar tüm mısırları deviriyorlar." dedi. Bu durumu yetkililere duyurmak için daha önce de girişimlerde bulunduklarını belirten Saya, cep telefonuyla çektiği görüntülerin sorunun çözümü için önemli bir kanıt olduğunu vurguladı. (Abdulaziz ÖZCAN)    
Siirt'in Kurtalan İlçesinde Domuz Sürüleri Cep Telefonu Kamerasıyla Görüntülendi

Siirt’in Kurtalan ilçesine bağlı Bözhöyük Köyü'nde çiftçiler, mısır tarlalarına zarar veren domuz sürüleri nedeniyle zor durumda. Durumu belgeleme ve yetkililere iletme çabasında olan köy muhtarı Mesut Saya, cep telefonu kamerasıyla çektiği görüntülerle sorunun ciddiyetini gözler önüne serdi.

Muhtar Saya, tarlalarına zarar veren yüzlerce domuzu cep telefonu kamerasıyla kaydettiğini belirtti. Saya, "Dün tarlama giderken yüzlerce domuzun sürüler halinde mısır tarlasından çıktıklarını gördüm. Cep telefonu kamerasıyla çektiğim görüntülerde sürüler o kadar çok ki sayıları yüzleri buluyor." diyerek durumun vahametini dile getirdi.

Çiftçiler, domuzların mısır tarlalarına verdiği zarar nedeniyle büyük ekonomik kayıplar yaşarken, aynı zamanda can güvenliklerinden de endişe ediyorlar. Saya, "Domuz sürüleri tarlalarımıza büyük zararlar veriyor. Sayıları yüzleri buluyor. Artık ne yapacağımızı şaşırdık. Tarlaların bir ucundan girip diğer ucuna kadar tüm mısırları deviriyorlar." dedi.

Bu durumu yetkililere duyurmak için daha önce de girişimlerde bulunduklarını belirten Saya, cep telefonuyla çektiği görüntülerin sorunun çözümü için önemli bir kanıt olduğunu vurguladı.

(Abdulaziz ÖZCAN)

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.