Parklarda ağaçlara bakım yapıldı

Siirt 23.04.2024 - 18:01, Güncelleme: 23.04.2024 - 18:01 5961 kez okundu.
 

Parklarda ağaçlara bakım yapıldı

Parklarda bulunan gölgelik ağaçların gövdelerine kireçli badana uygulaması yapıldı.
Kurtalan Belediyesi tarafından ilçe parklarında bulunan yetişkin ağaç gövdelerine kireçli badana uygulaması gerçekleştirildi. Zararlı haşerelerle mücadele çalışması kapsamında Kurtalan Belediyesi tarafından parklarda bulunan yetişkin ağaç gövdelerine kireçli badana uygulaması yapıldı. Yapılan badana uygulamasının detaylarını aktaran görevliler önce astar çalışmasının yapıldığını ve daha sonra kalın kireç tabakasından oluşan badana uygulamasını gerçekleştirdiklerine dikkati çekerek kirecin haşere kovucu etkisinin olduğuna işaret etti. Kireçli badana uygulamasıyla ağaç gövdelerine haşerelerin tırmanamadığını ve kirecin kovucu etkisiyle haşerelerin ağaçlardan uzak durduğunu aktaran görevliler yapılan uygulamayla ağaçların sağlıklı bir şekilde sezon boyunca hastalıklardan ve zararlılardan uzak duracağını belirtti. (Mehmet Sadık AKSOY)
Parklarda bulunan gölgelik ağaçların gövdelerine kireçli badana uygulaması yapıldı.

Kurtalan Belediyesi tarafından ilçe parklarında bulunan yetişkin ağaç gövdelerine kireçli badana uygulaması gerçekleştirildi.

Zararlı haşerelerle mücadele çalışması kapsamında Kurtalan Belediyesi tarafından parklarda bulunan yetişkin ağaç gövdelerine kireçli badana uygulaması yapıldı.

Yapılan badana uygulamasının detaylarını aktaran görevliler önce astar çalışmasının yapıldığını ve daha sonra kalın kireç tabakasından oluşan badana uygulamasını gerçekleştirdiklerine dikkati çekerek kirecin haşere kovucu etkisinin olduğuna işaret etti.

Kireçli badana uygulamasıyla ağaç gövdelerine haşerelerin tırmanamadığını ve kirecin kovucu etkisiyle haşerelerin ağaçlardan uzak durduğunu aktaran görevliler yapılan uygulamayla ağaçların sağlıklı bir şekilde sezon boyunca hastalıklardan ve zararlılardan uzak duracağını belirtti.

(Mehmet Sadık AKSOY)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.