Gaziantep'te KBRN tatbikatı yapıldı

Güncel (AA) - Anadolu Ajansı | 23.10.2024 - 16:00, Güncelleme: 23.10.2024 - 15:39 377 kez okundu.
 

Gaziantep'te KBRN tatbikatı yapıldı

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep'te Ulusal Medikal Kurtarma Ekibince (UMKE), Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer (KBRN) tehditlere karşı tatbikat gerçekleştirildi.Erikçe Ormanı'nda düzenlenen tatbikata, AFAD, jandarma, polis, itfaiye, 112 Acil Sağlık ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı personeli de katıldı.Ekipler, senaryo gereği, sınırda yaşanan kimyasal saldırıda yaralanan çok sayıda kişiye müdahale etti.Alanda kurulan sahra hastanesinde özel kıyafetli ekiplerce müdahale edilen yaralılar, ilk tedavilerinin ardından durumlarına göre ambulanslarla hastanelere sevk edildi.İl Sağlık Müdürlüğü Afetlerde Sağlık Hizmetleri Müdürü Mehmet Avcı, AA muhabirine, her türlü olaya karşı her zaman hazır olduklarını belirterek, "İlimizde meydana gelebilecek her türlü KBRN riskini göz önünde bulundurarak, sınır ve deprem bölgesi olmamız nedeniyle, ana çözüm ortaklarımızla tatbikat yaptık. Bu tarz bir olayda hangi kurumların ne tür destek sağlayacağını hem masada hem de sahada bir araya gelerek gösterdik." dedi.Avcı, tüm paydaşlarla tatbikatı başarıyla tamamladıklarını kaydetti.

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep'te Ulusal Medikal Kurtarma Ekibince (UMKE), Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer (KBRN) tehditlere karşı tatbikat gerçekleştirildi.

Erikçe Ormanı'nda düzenlenen tatbikata, AFAD, jandarma, polis, itfaiye, 112 Acil Sağlık ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı personeli de katıldı.

Ekipler, senaryo gereği, sınırda yaşanan kimyasal saldırıda yaralanan çok sayıda kişiye müdahale etti.

Alanda kurulan sahra hastanesinde özel kıyafetli ekiplerce müdahale edilen yaralılar, ilk tedavilerinin ardından durumlarına göre ambulanslarla hastanelere sevk edildi.

İl Sağlık Müdürlüğü Afetlerde Sağlık Hizmetleri Müdürü Mehmet Avcı, AA muhabirine, her türlü olaya karşı her zaman hazır olduklarını belirterek, "İlimizde meydana gelebilecek her türlü KBRN riskini göz önünde bulundurarak, sınır ve deprem bölgesi olmamız nedeniyle, ana çözüm ortaklarımızla tatbikat yaptık. Bu tarz bir olayda hangi kurumların ne tür destek sağlayacağını hem masada hem de sahada bir araya gelerek gösterdik." dedi.

Avcı, tüm paydaşlarla tatbikatı başarıyla tamamladıklarını kaydetti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.