Siirt Kurtalan'da Kız Öğrencilerin Geleceği Tehlikede!

Siirt 22.10.2024 - 14:52, Güncelleme: 22.10.2024 - 17:28 798 kez okundu.
 

Siirt Kurtalan'da Kız Öğrencilerin Geleceği Tehlikede!

Taşımalı Eğitim Hizmetinden yararlanamayan Kurtalan’a bağlı köylerde birçok kız öğrenci okula gidemiyor.
Kurtalan’ın en büyük sorunlarının başında gelen taşımalı eğitim çıkmazı, köylerde yaşayan öğrencilerin okullarına devam edememesine neden oluyor. Geçtiğimiz yıllarda taşımalı eğitim kapsamında olan Kurtalan’a bağlı birçok köy, 2024-2025 eğitim ve öğretim yılı içerisinde bu hizmetin dışına alındı. Öğrencilere yatılı yurt imkanı sağlansa da veliler, özellikle kız çocukları için endişeli. Kız çocuklarının güvenliğinin kendi kontrollerinde olmasını isteyen veliler, öğrencilerini yurtlara göndermeyi tercih etmiyor. Taşımalı eğitim kapsamı dışında kalan köylerin muhtarları, gazetemize ulaşarak seslerini duyurmak istedi. Kurtalan’a bağlı Akçagedik Köyü Muhtarı Mübarek Kayra, köylerinde bulunan ve tamamı kız olan 12 lise öğrencisinin okullar açıldığı günden bu yana eğitimlerine devam edemediğini dile getirdi. Kayra; “Köyümüzde yaşayan 12 lise öğrencisi genç kız şu an okullarına devam edemiyor. Geçen yıl taşımalı eğitim kapsamında olan köyümüz, bu yıl bu hizmetten mahrum bırakıldı.” derken “Eskiden devlet, kız çocuklarının okula gönderilmesi konusunda teşvik edici adımlar atardı. Bu adımlardan bir tanesi de taşımalı eğitim hizmetiydi. Bu yıl bu hizmet bizim köye sağlanmadı ve tamamı kız olan 12 öğrencimiz eğitimlerine devam edemiyor. Yetkili mercilerle konuşuyoruz, ‘Öğrencilerinizi yurtlara kaydedin’ diyorlar. Kimse kaydetmiyor, veliler çocuklarının güvenliği noktasında endişeli. Bu kız öğrenciler okula gitmezse derslerinden geri kalacak, belki okulu tamamen bırakmak zorunda kalacaklar. Sayın Valim, Sayın Kaymakamım, öğrencilerimizin halini görün, bu öğrencilere sahip çıkın.” sözlerini sarf etti. Yine aynı durumdan muzdarip olan Yayıklı Köyü Muhtarı Vedat Aslan, köylerinde 5 lise öğrencisinin bulunduğunu ve bu öğrencilerinde taşımalı eğitim hizmeti dışında kaldığını ifade edip “Bizimde köyümüzde aynı sorun var. Taşımalı eğitim imkanı sunulmuyor. Kurtalan’a bağlı birçok köye bu imkan tanındı ama bazı köyler bu hizmetin dışında kaldı. Öğrencilerimizin bazıları okula gitmiyor, bazıları da ailelerinin imkanıyla okula gidip geliyorlar. Köylerde imkanlar kısıtlı veliler öğrencilerinin güvenliğini kendileri tarafından sağlanmasından yana. Kimse öğrencilerini yurtlara yerleştirme taraftarı değil ve yapmıyorlar. Sayın Valimiz Kemal Kızılkaya ve Sayın Kaymakamımız Samet Serin’den bu soruna ilişkin çare bulmasını ve köylerimizde taşımalı eğitim hizmetinin sağlanmasını talep ediyoruz.” ifadelerini kullandı. (Abdulaziz ÖZCAN)
Taşımalı Eğitim Hizmetinden yararlanamayan Kurtalan’a bağlı köylerde birçok kız öğrenci okula gidemiyor.

Kurtalan’ın en büyük sorunlarının başında gelen taşımalı eğitim çıkmazı, köylerde yaşayan öğrencilerin okullarına devam edememesine neden oluyor.

Geçtiğimiz yıllarda taşımalı eğitim kapsamında olan Kurtalan’a bağlı birçok köy, 2024-2025 eğitim ve öğretim yılı içerisinde bu hizmetin dışına alındı.

Öğrencilere yatılı yurt imkanı sağlansa da veliler, özellikle kız çocukları için endişeli.

Kız çocuklarının güvenliğinin kendi kontrollerinde olmasını isteyen veliler, öğrencilerini yurtlara göndermeyi tercih etmiyor.

Taşımalı eğitim kapsamı dışında kalan köylerin muhtarları, gazetemize ulaşarak seslerini duyurmak istedi.

Kurtalan’a bağlı Akçagedik Köyü Muhtarı Mübarek Kayra, köylerinde bulunan ve tamamı kız olan 12 lise öğrencisinin okullar açıldığı günden bu yana eğitimlerine devam edemediğini dile getirdi.

Kayra; “Köyümüzde yaşayan 12 lise öğrencisi genç kız şu an okullarına devam edemiyor. Geçen yıl taşımalı eğitim kapsamında olan köyümüz, bu yıl bu hizmetten mahrum bırakıldı.” derken “Eskiden devlet, kız çocuklarının okula gönderilmesi konusunda teşvik edici adımlar atardı. Bu adımlardan bir tanesi de taşımalı eğitim hizmetiydi. Bu yıl bu hizmet bizim köye sağlanmadı ve tamamı kız olan 12 öğrencimiz eğitimlerine devam edemiyor. Yetkili mercilerle konuşuyoruz, ‘Öğrencilerinizi yurtlara kaydedin’ diyorlar. Kimse kaydetmiyor, veliler çocuklarının güvenliği noktasında endişeli. Bu kız öğrenciler okula gitmezse derslerinden geri kalacak, belki okulu tamamen bırakmak zorunda kalacaklar. Sayın Valim, Sayın Kaymakamım, öğrencilerimizin halini görün, bu öğrencilere sahip çıkın.” sözlerini sarf etti.

Yine aynı durumdan muzdarip olan Yayıklı Köyü Muhtarı Vedat Aslan, köylerinde 5 lise öğrencisinin bulunduğunu ve bu öğrencilerinde taşımalı eğitim hizmeti dışında kaldığını ifade edip “Bizimde köyümüzde aynı sorun var. Taşımalı eğitim imkanı sunulmuyor. Kurtalan’a bağlı birçok köye bu imkan tanındı ama bazı köyler bu hizmetin dışında kaldı. Öğrencilerimizin bazıları okula gitmiyor, bazıları da ailelerinin imkanıyla okula gidip geliyorlar. Köylerde imkanlar kısıtlı veliler öğrencilerinin güvenliğini kendileri tarafından sağlanmasından yana. Kimse öğrencilerini yurtlara yerleştirme taraftarı değil ve yapmıyorlar. Sayın Valimiz Kemal Kızılkaya ve Sayın Kaymakamımız Samet Serin’den bu soruna ilişkin çare bulmasını ve köylerimizde taşımalı eğitim hizmetinin sağlanmasını talep ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

(Abdulaziz ÖZCAN)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.