Siirt’te tarlalar beyaza büründü!

Siirt 22.10.2024 - 16:51, Güncelleme: 22.10.2024 - 16:51 308 kez okundu.
 

Siirt’te tarlalar beyaza büründü!

Kurtalan’ın verimli topraklarında pamuk hasadı başladı. Başur Mevkii'ndeki tarlalarda beyaz örtüye dönüşen pamuklar, verimiyle yüz güldürse de düşük fiyatlar üreticiyi kara kara düşündürüyor.
Kurtalan'a yakın bir konumda bulunan Başur’da, Nisan ayından beri ekimi yapılan ve binbir zahmetle hasat aşamasına getirilen pamuğun hasadı başladı. Başur Mevkii'nde 500 dekarlık alanda pamuk üretimi yapan Hüseyin Uras, bu yıl pamuk ürününde verim ve kalitenin geçen yıllara oranla yüksek olduğunu söyledi. Pamuk için imal edilen biçerdöverlerle hasadı yapılan ürün, silindir hâline getirilip naylon kaplama yapılıyor. Belli bir ağırlığa gelen ve naylonla kaplanan pamuk balyaları, biçerdöverden otomatik olarak düşüyor. Uras, bu yıl pamuk fiyatının 20 TL’den satıldığını belirterek bu fiyatların yapılan masrafları zar zor karşıladığını ifade etti. 10 yıldır pamuk üreticiliği yapan Uras, Kurtalan'ın sulak arazilerinin pamuk üretimi için son derece uygun şartlara sahip olduğunu dile getirerek bu ürünün üretiminin yaygınlaşması gerektiğini sözlerinin sonunda vurguladı. (Ahmet Şinasi KILIÇASLAN)
Kurtalan’ın verimli topraklarında pamuk hasadı başladı. Başur Mevkii'ndeki tarlalarda beyaz örtüye dönüşen pamuklar, verimiyle yüz güldürse de düşük fiyatlar üreticiyi kara kara düşündürüyor.

Kurtalan'a yakın bir konumda bulunan Başur’da, Nisan ayından beri ekimi yapılan ve binbir zahmetle hasat aşamasına getirilen pamuğun hasadı başladı.

Başur Mevkii'nde 500 dekarlık alanda pamuk üretimi yapan Hüseyin Uras, bu yıl pamuk ürününde verim ve kalitenin geçen yıllara oranla yüksek olduğunu söyledi.

Pamuk için imal edilen biçerdöverlerle hasadı yapılan ürün, silindir hâline getirilip naylon kaplama yapılıyor.

Belli bir ağırlığa gelen ve naylonla kaplanan pamuk balyaları, biçerdöverden otomatik olarak düşüyor.

Uras, bu yıl pamuk fiyatının 20 TL’den satıldığını belirterek bu fiyatların yapılan masrafları zar zor karşıladığını ifade etti.

10 yıldır pamuk üreticiliği yapan Uras, Kurtalan'ın sulak arazilerinin pamuk üretimi için son derece uygun şartlara sahip olduğunu dile getirerek bu ürünün üretiminin yaygınlaşması gerektiğini sözlerinin sonunda vurguladı.

(Ahmet Şinasi KILIÇASLAN)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.