Kurtalan’da İlk Kez Uygulanan Yöntemle Ameliyat Edilen Hasta Sağlığına Kavuştu

Siirt 23.10.2024 - 12:54, Güncelleme: 23.10.2024 - 12:54 414 kez okundu.
 

Kurtalan’da İlk Kez Uygulanan Yöntemle Ameliyat Edilen Hasta Sağlığına Kavuştu

Kurtalan Devlet Hastanesi’nde ilk kez uygulanan laparoskopik histerektomi yöntemiyle rahim ve tüpler alınan hasta, sağlığına kavuşarak taburcu edildi.
44 yaşındaki kadın hasta, yaklaşık altı aydır yaşadığı sık idrara çıkma ve karın ağrısı şikayetleriyle Kadın Doğum Polikliniği’ne başvurdu. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Fırat Onursal tarafından yapılan tetkiklerde, rahmin ön duvarında mesaneye baskı yapan yaklaşık 6 cm boyutunda bir miyom tespit edildi. Hastanın rahim ve tüplerinin alınması için laparoskopik histerektomi yöntemi tercih edildi. Yaklaşık iki saat süren ameliyat, başarıyla tamamlandı. Ameliyat sonrası süreçte herhangi bir sorun yaşamayan hasta, dördüncü günde şifa ile taburcu edildi. Op. Dr. Fırat Onursal, kapalı yöntemle yapılan ameliyatların hastalar için birçok avantaj sunduğunu belirtti: Onursal, “Kapalı yöntemle ameliyat olan hastalarımızın hastanede yatış süresi ve ameliyat sonrası ağrıları daha az oluyor. Ayrıca iyileşme süreci de daha hızlı gerçekleşiyor.” ifadelerini kullandı.   (Abdulaziz ÖZCAN)
Kurtalan Devlet Hastanesi’nde ilk kez uygulanan laparoskopik histerektomi yöntemiyle rahim ve tüpler alınan hasta, sağlığına kavuşarak taburcu edildi.

44 yaşındaki kadın hasta, yaklaşık altı aydır yaşadığı sık idrara çıkma ve karın ağrısı şikayetleriyle Kadın Doğum Polikliniği’ne başvurdu. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Fırat Onursal tarafından yapılan tetkiklerde, rahmin ön duvarında mesaneye baskı yapan yaklaşık 6 cm boyutunda bir miyom tespit edildi.

Hastanın rahim ve tüplerinin alınması için laparoskopik histerektomi yöntemi tercih edildi. Yaklaşık iki saat süren ameliyat, başarıyla tamamlandı. Ameliyat sonrası süreçte herhangi bir sorun yaşamayan hasta, dördüncü günde şifa ile taburcu edildi.

Op. Dr. Fırat Onursal, kapalı yöntemle yapılan ameliyatların hastalar için birçok avantaj sunduğunu belirtti:

Onursal, “Kapalı yöntemle ameliyat olan hastalarımızın hastanede yatış süresi ve ameliyat sonrası ağrıları daha az oluyor. Ayrıca iyileşme süreci de daha hızlı gerçekleşiyor.” ifadelerini kullandı.

 

(Abdulaziz ÖZCAN)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.