İndirim Kuyruğu Değil, Ekmek Kuyruğu!

Siirt 21.09.2024 - 13:02, Güncelleme: 21.09.2024 - 13:02 826 kez okundu.
 

İndirim Kuyruğu Değil, Ekmek Kuyruğu!

Kurtalan’da hafta sonları ekmek almak isteyen vatandaşlar, fırınların önünde uzun kuyruklar oluşturuyor. İlçede hafta sonu bazı fırınların kapalı olması, özellikle taş fırın ekmeğine olan talebi yoğunlaştırarak kuyrukların uzamasına neden oluyor.
Cumartesi ve Pazar günleri açık olan sınırlı sayıdaki fırın, kapasite yetersizliği nedeniyle talepleri karşılamakta zorlanıyor. Taş fırın ekmeğinin taze kalması için anlık pişirilmesi gerektiğini belirten fırıncılar, kapasitelerinin sınırlı olduğunu, bu yüzden her çıkan ekmeğin hızla tükendiğini ifade ediyor. Vatandaşlar ise özellikle taş fırın ekmeğini tercih ediyor, bu da kuyrukların uzamasına yol açıyor. Vatandaşlar, hafta sonu fırın sayısının yetersiz olduğunu dile getirerek, "Hafta sonları ekmek kuyruğunda beklemek zorunda kalıyoruz. Halk ekmek hizmeti olsa bu sıkıntı azalırdı" şeklinde tepkilerini dile getiriyor. Fırıncılar da halk ekmek hizmeti sağlansa bile taş fırın ekmeğine olan yoğun talep nedeniyle kuyrukların devam edebileceğini belirtiyor. Uzun ekmek kuyruklarının en büyük nedeni olarak hafta sonu bazı fırınların kapalı olması gösterilirken, ilçe halkı sorunun çözüme kavuşması için Kurtalan Belediyesi’ni göreve çağırıyor. (Abdulaziz ÖZCAN)
Kurtalan’da hafta sonları ekmek almak isteyen vatandaşlar, fırınların önünde uzun kuyruklar oluşturuyor. İlçede hafta sonu bazı fırınların kapalı olması, özellikle taş fırın ekmeğine olan talebi yoğunlaştırarak kuyrukların uzamasına neden oluyor.

Cumartesi ve Pazar günleri açık olan sınırlı sayıdaki fırın, kapasite yetersizliği nedeniyle talepleri karşılamakta zorlanıyor.

Taş fırın ekmeğinin taze kalması için anlık pişirilmesi gerektiğini belirten fırıncılar, kapasitelerinin sınırlı olduğunu, bu yüzden her çıkan ekmeğin hızla tükendiğini ifade ediyor.

Vatandaşlar ise özellikle taş fırın ekmeğini tercih ediyor, bu da kuyrukların uzamasına yol açıyor.

Vatandaşlar, hafta sonu fırın sayısının yetersiz olduğunu dile getirerek, "Hafta sonları ekmek kuyruğunda beklemek zorunda kalıyoruz. Halk ekmek hizmeti olsa bu sıkıntı azalırdı" şeklinde tepkilerini dile getiriyor.

Fırıncılar da halk ekmek hizmeti sağlansa bile taş fırın ekmeğine olan yoğun talep nedeniyle kuyrukların devam edebileceğini belirtiyor.

Uzun ekmek kuyruklarının en büyük nedeni olarak hafta sonu bazı fırınların kapalı olması gösterilirken, ilçe halkı sorunun çözüme kavuşması için Kurtalan Belediyesi’ni göreve çağırıyor.

(Abdulaziz ÖZCAN)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.