Kurtalanlı girişimciden tarımsal yatırımı!

Siirt 23.09.2023 - 18:22, Güncelleme: 23.09.2023 - 18:22 8573+ kez okundu.
 

Kurtalanlı girişimciden tarımsal yatırımı!

Uzun bir süredir hububat tohumu üretimi sağlayan Tuna Tohumculuk modern teknolojinin getirdiği imkanlarla sayısal kod işlemeli lazer tespitli makinelerle tohum üretim ve eleme fabrikasını geliştirerek Kurtalan’da 8 milyon liralık yatırım yaptı.
2023 yılı güzlük dönem ekimler için çiftçiler gübre, mazot, tohumluklarını hazırlıklarını tamamlamaya devam ederken Kurtalan’da tohumluk hububat üretimi yapan Tuna Tohumculuk Fabrika yenileme çalışmaları kapsamında 8 milyon liralık yatırımla modern makine ve ekipman alarak tarım alanında Kurtalan’a yatırım yapıtı. Kurtalan’da faaliyet gösteren Tuna Tohum Fabrikası sahibi Ömer Tuna gazetemize verdiği röportajda hububatta tohum kalitesini artırmak için büyük çaba gösterdiklerini belirterek gösterdikleri bu çabayla yerli ve diğer illerdeki çiftçilerin ürün kalitesini artmayı hedeflediklerini söyledi. Her zaman çiftçinin yanında olduklarını belirten Ömer Tuna, “Uzun yıllardır fabrikamızda tohumluk hububat üretimi yaparak çiftçilerimizin kaliteli ve uygun fiyatlı mercimek, arpa, buğday tohumuna erişebilmelerini sağlıyoruz.” dedi. Tuna, tarım alanındaki modernleşmeyle beraber tohum üretimi yapan makinelerinde yenileştiğini ve son teknoloji sayısal kot kullanan birer üretim mekanizmasına dönüştüğünü belirterek kaliteli hububat tohumu yetiştirmede yüzde 95’e yakın bir oranla başarı elde ettiklerini önemle vurguluyor. Büyük yatırımlar iş gücü piyasasında arz oluştururken Kurtalan’da yapılan 8 milyon liralık yatırım alanında minimum 10 çalışan iş sahibi olacak. İleriye dönük planlarının olduğunu dile getiren Tuna, gerekli destekler ve genişleme alanı oluşturulduğunda işlerini büyütmeyi hedef haline getirdiklerini söylerken “İşletmemiz devlet destekli olup bu destek 2 milyon liraya gibi bir rakama ulaşmış durumda, geleceği düşünerek yatırım yapmış bulunmaktayız. Yatırım yaptığımız bu alanda hem kaliteli tohum üretmeyi hem çiftçiye destekçi olmayı, hem de iş gücü alanı oluşturmayı planlıyoruz. Bu durumda hem bizler, hem üretici, hem de işçiler kazanmış olacak.” dedi. (Abdulaziz ÖZCAN)  
Uzun bir süredir hububat tohumu üretimi sağlayan Tuna Tohumculuk modern teknolojinin getirdiği imkanlarla sayısal kod işlemeli lazer tespitli makinelerle tohum üretim ve eleme fabrikasını geliştirerek Kurtalan’da 8 milyon liralık yatırım yaptı.

2023 yılı güzlük dönem ekimler için çiftçiler gübre, mazot, tohumluklarını hazırlıklarını tamamlamaya devam ederken Kurtalan’da tohumluk hububat üretimi yapan Tuna Tohumculuk Fabrika yenileme çalışmaları kapsamında 8 milyon liralık yatırımla modern makine ve ekipman alarak tarım alanında Kurtalan’a yatırım yapıtı.

Kurtalan’da faaliyet gösteren Tuna Tohum Fabrikası sahibi Ömer Tuna gazetemize verdiği röportajda hububatta tohum kalitesini artırmak için büyük çaba gösterdiklerini belirterek gösterdikleri bu çabayla yerli ve diğer illerdeki çiftçilerin ürün kalitesini artmayı hedeflediklerini söyledi.

Her zaman çiftçinin yanında olduklarını belirten Ömer Tuna, “Uzun yıllardır fabrikamızda tohumluk hububat üretimi yaparak çiftçilerimizin kaliteli ve uygun fiyatlı mercimek, arpa, buğday tohumuna erişebilmelerini sağlıyoruz.” dedi.

Tuna, tarım alanındaki modernleşmeyle beraber tohum üretimi yapan makinelerinde yenileştiğini ve son teknoloji sayısal kot kullanan birer üretim mekanizmasına dönüştüğünü belirterek kaliteli hububat tohumu yetiştirmede yüzde 95’e yakın bir oranla başarı elde ettiklerini önemle vurguluyor.

Büyük yatırımlar iş gücü piyasasında arz oluştururken Kurtalan’da yapılan 8 milyon liralık yatırım alanında minimum 10 çalışan iş sahibi olacak. İleriye dönük planlarının olduğunu dile getiren Tuna, gerekli destekler ve genişleme alanı oluşturulduğunda işlerini büyütmeyi hedef haline getirdiklerini söylerken “İşletmemiz devlet destekli olup bu destek 2 milyon liraya gibi bir rakama ulaşmış durumda, geleceği düşünerek yatırım yapmış bulunmaktayız. Yatırım yaptığımız bu alanda hem kaliteli tohum üretmeyi hem çiftçiye destekçi olmayı, hem de iş gücü alanı oluşturmayı planlıyoruz. Bu durumda hem bizler, hem üretici, hem de işçiler kazanmış olacak.” dedi.

(Abdulaziz ÖZCAN)

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.