Akfen Yenilenebilir Enerji Operasyon Direktörü Yiğit, "yeşil hidrojen"in önemini vurguladı

Ekonomi (AA) - Anadolu Ajansı | 10.10.2024 - 11:30, Güncelleme: 10.10.2024 - 11:15 200 kez okundu.
 

Akfen Yenilenebilir Enerji Operasyon Direktörü Yiğit, "yeşil hidrojen"in önemini vurguladı

ANKARA (AA) - Akfen Yenilenebilir Enerji Operasyon Direktörü Eren Yiğit, yeşil hidrojen alanındaki gelişmeleri ve Türkiye'nin bu alandaki potansiyeli üzerine yaptığı değerlendirmede, "Yeşil hidrojen yakın gelecekte Türkiye'nin enerji bağımsızlığına katkı sağlayacak." ifadesini kullandı.Şirketten yapılan açıklamaya göre, dünyada hidrojen teknolojisi alanında çalışmalar yürüten temsilcileri bir araya getiren Macaristan'ın İnovasyon ve Teknoloji Bakanlığı yapısı HUMDA (Mobilitede Yeşil Kalkınma Ajansı) etkinliği ülkenin başkenti Budapeşte'de gerçekleştirildi.Macaristan Enerji Bakanlığı, Enerji ve İklimden Sorumlu Devlet Sekreteri ve HUMDA Üst Yöneticisi (CEO) Virag Meszaros'un açılış konuşmalarıyla başlayan programda üst düzey sunumlar gerçekleşirken ulusal ve uluslararası deneyimlerin paylaşılmasına yardımcı olan yuvarlak masa tartışmalarına yer verildi.Açıklamada görüşlerine yer verilen Akfen Yenilenebilir Enerji Operasyon Direktörü Yiğit, uluslararası araştırmalara göre gelecekte tüm dünyada yeşil hidrojen talebinin neredeyse tüm sektörlerde önemli ölçüde artacağının öngörüldüğünü vurgulayarak, endüstri ve ulaşım sektörlerinin öne çıkmasıyla Avrupa'nın bu talebi karşılamak için hidrojenin yüzde 40'ını büyük ölçekli projeler geliştirebilen ve üretim kapasitesine sahip ülkelerden ithal etmesi gerektiğinin öngörüldüğünü anlattı.Akfen Yenilenebilir Enerji'nin yeni iş alanlarını ve fırsatlarını büyüme hedefleri doğrultusunda takip eden bir firma olduğunu belirten Yiğit, "Türkiye, yenilenebilir enerji üretimi açısından benzersiz bir konuma sahip. Rüzgar ve güneş enerjisi potansiyelinin yanı sıra jeotermal ve hidroelektrik gibi geniş bir enerji karışımından yararlanarak enerji erişilebilirliğinde karşılaştırmalı bir avantaja sahip. Yeşil hidrojen ise hem Türkiye'nin enerji bağımsızlığına katkıda bulunacak hem de sürdürülebilir bir geleceğe önemli bir adım teşkil edecektir." ifadelerini kullandı.Yiğit, Akfen Yenilenebilir Enerji olarak tamamen yenilenebilir enerji üreten bir şirket olduklarını ve yeşil hidrojen üretiminde önemli bir oyuncu olmayı hedeflediklerini vurgulayarak, "Hidrojen üretimi, taşınması ve dağıtımında fırsatlar geliştirerek Türkiye'de bir hidrojen ekonomisi yaratmayı amaçlıyoruz. Bu vizyonla, Türkiye'nin güneyinde geliştirmeyi planladığımız yeşil hidrojen üretim projesi için ön araştırma ve geliştirme çalışmalarına başladık. Bu proje kapsamında, endüstri ve ulaşım alanlarında kullanılmak üzere yıllık 500 ton yeşil hidrojen üretmeyi hedefliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.Artan çevresel kaygılar, karbon emisyonlarını azaltma hedefleri ve temiz enerjiye olan talep nedeniyle enerji alanında dünyada hızla büyüyen yeni bir trend olarak kabul edilen yeşil hidrojenin gelecek dönemde Türkiye'nin enerji bağımsızlığına katkı sağlayacağı öngörülüyor.

ANKARA (AA) - Akfen Yenilenebilir Enerji Operasyon Direktörü Eren Yiğit, yeşil hidrojen alanındaki gelişmeleri ve Türkiye'nin bu alandaki potansiyeli üzerine yaptığı değerlendirmede, "Yeşil hidrojen yakın gelecekte Türkiye'nin enerji bağımsızlığına katkı sağlayacak." ifadesini kullandı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, dünyada hidrojen teknolojisi alanında çalışmalar yürüten temsilcileri bir araya getiren Macaristan'ın İnovasyon ve Teknoloji Bakanlığı yapısı HUMDA (Mobilitede Yeşil Kalkınma Ajansı) etkinliği ülkenin başkenti Budapeşte'de gerçekleştirildi.

Macaristan Enerji Bakanlığı, Enerji ve İklimden Sorumlu Devlet Sekreteri ve HUMDA Üst Yöneticisi (CEO) Virag Meszaros'un açılış konuşmalarıyla başlayan programda üst düzey sunumlar gerçekleşirken ulusal ve uluslararası deneyimlerin paylaşılmasına yardımcı olan yuvarlak masa tartışmalarına yer verildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Akfen Yenilenebilir Enerji Operasyon Direktörü Yiğit, uluslararası araştırmalara göre gelecekte tüm dünyada yeşil hidrojen talebinin neredeyse tüm sektörlerde önemli ölçüde artacağının öngörüldüğünü vurgulayarak, endüstri ve ulaşım sektörlerinin öne çıkmasıyla Avrupa'nın bu talebi karşılamak için hidrojenin yüzde 40'ını büyük ölçekli projeler geliştirebilen ve üretim kapasitesine sahip ülkelerden ithal etmesi gerektiğinin öngörüldüğünü anlattı.

Akfen Yenilenebilir Enerji'nin yeni iş alanlarını ve fırsatlarını büyüme hedefleri doğrultusunda takip eden bir firma olduğunu belirten Yiğit, "Türkiye, yenilenebilir enerji üretimi açısından benzersiz bir konuma sahip. Rüzgar ve güneş enerjisi potansiyelinin yanı sıra jeotermal ve hidroelektrik gibi geniş bir enerji karışımından yararlanarak enerji erişilebilirliğinde karşılaştırmalı bir avantaja sahip. Yeşil hidrojen ise hem Türkiye'nin enerji bağımsızlığına katkıda bulunacak hem de sürdürülebilir bir geleceğe önemli bir adım teşkil edecektir." ifadelerini kullandı.

Yiğit, Akfen Yenilenebilir Enerji olarak tamamen yenilenebilir enerji üreten bir şirket olduklarını ve yeşil hidrojen üretiminde önemli bir oyuncu olmayı hedeflediklerini vurgulayarak, "Hidrojen üretimi, taşınması ve dağıtımında fırsatlar geliştirerek Türkiye'de bir hidrojen ekonomisi yaratmayı amaçlıyoruz. Bu vizyonla, Türkiye'nin güneyinde geliştirmeyi planladığımız yeşil hidrojen üretim projesi için ön araştırma ve geliştirme çalışmalarına başladık. Bu proje kapsamında, endüstri ve ulaşım alanlarında kullanılmak üzere yıllık 500 ton yeşil hidrojen üretmeyi hedefliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Artan çevresel kaygılar, karbon emisyonlarını azaltma hedefleri ve temiz enerjiye olan talep nedeniyle enerji alanında dünyada hızla büyüyen yeni bir trend olarak kabul edilen yeşil hidrojenin gelecek dönemde Türkiye'nin enerji bağımsızlığına katkı sağlayacağı öngörülüyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.