Diyarbakır'da Deprem!

Siirt 10.10.2024 - 15:33, Güncelleme: 10.10.2024 - 15:33 2480 kez okundu.
 

Diyarbakır'da Deprem!

Diyarbakır'da 3.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.
Kandilli Rasathanesi'nin verilerine göre, deprem yerin 13,6 km derinliğinde gerçekleşti. Sarsıntı sonucunda ölen ya da yaralanan olmadığı bildirilirken, bölgedeki vatandaşlar büyük bir panik yaşadı. Yetkililer, bölgede deprem riskine karşı vatandaşlara sağlam ve güvenli binalarda oturmaları konusunda uyarılarını sürdürüyor. Diyarbakır, 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen büyük depremlerden etkilenen iller arasında yer almıştı. O dönemde 11 ilde büyük yıkımlar yaşanmış, 50 binden fazla kişi hayatını kaybetmiş ve binlerce insan evsiz kalmıştı. Bölgede halen konteyner ve çadırlarda yaşamını sürdüren vatandaşlara yönelik yardımlar aralıksız devam ediyor. Diyarbakır'daki son depremin ardından, bölgedeki sismik hareketlilik ve deprem riski de yeniden gündeme geldi. (Haber Merkezi)
Diyarbakır'da 3.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Kandilli Rasathanesi'nin verilerine göre, deprem yerin 13,6 km derinliğinde gerçekleşti. Sarsıntı sonucunda ölen ya da yaralanan olmadığı bildirilirken, bölgedeki vatandaşlar büyük bir panik yaşadı.

Yetkililer, bölgede deprem riskine karşı vatandaşlara sağlam ve güvenli binalarda oturmaları konusunda uyarılarını sürdürüyor. Diyarbakır, 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen büyük depremlerden etkilenen iller arasında yer almıştı. O dönemde 11 ilde büyük yıkımlar yaşanmış, 50 binden fazla kişi hayatını kaybetmiş ve binlerce insan evsiz kalmıştı.

Bölgede halen konteyner ve çadırlarda yaşamını sürdüren vatandaşlara yönelik yardımlar aralıksız devam ediyor. Diyarbakır'daki son depremin ardından, bölgedeki sismik hareketlilik ve deprem riski de yeniden gündeme geldi.

(Haber Merkezi)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.