Enkazdan kurtardığı malzemeleriyle terziliği konteynerde sürdürüyor

Güncel (AA) - Anadolu Ajansı | 23.10.2024 - 15:00, Güncelleme: 23.10.2024 - 14:34 323 kez okundu.
 

Enkazdan kurtardığı malzemeleriyle terziliği konteynerde sürdürüyor

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep'in İslahiye ilçesinde yaşayan 70 yıllık terzi Rıdvan Soy, mesleğini konteynerde sürdürüyor.Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'de yaşanan depremlerde ağır hasar alan iş yerindeki enkazdan kurtardığı malzemeleri tahliye eden 82 yaşındaki Soy, Çamlıca Mahallesi'nde oluşturulan konteyner çarşısında yeniden işinin başına geçti.​​​​​​​Gazetecilere konuşan 82 yaşındaki Soy, mesleğe 12 yaşındayken çırak olarak başladığını ilerleyen yaşına rağmen sürdürdüğünü belirtti.Depremde devletin şefkatli ellerini daima yanlarında hissettiklerini ifade eden Soy, yakında proje kapsamında kendilerine yeni dikiş makinesi verilecek olmasından duyduğu memnuniyeti aktardı.Geçmiş yıllarda ilçede 20 civarında terzi bulunurken ve iş yerlerinde 5-6 kişi çalıştırıp onlarca takım elbise siparişi alıp diktiklerini ancak artık bu işi yapan birkaç kişi kaldığını vurguladı.Soy, konuşmasını şöyle tamamladı:"Geçmişte terzilik çok cazip meslekti. Paralı bir meslekti. Şimdi hazır giyim sanayi mesleği bitirme noktasına getirdi. Çırak yetişmiyor. Çocuklarımız da bu işi yapmak istemiyor. Gelen müşteriler ancak tamir için yanımıza uğruyorlar."

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep'in İslahiye ilçesinde yaşayan 70 yıllık terzi Rıdvan Soy, mesleğini konteynerde sürdürüyor.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'de yaşanan depremlerde ağır hasar alan iş yerindeki enkazdan kurtardığı malzemeleri tahliye eden 82 yaşındaki Soy, Çamlıca Mahallesi'nde oluşturulan konteyner çarşısında yeniden işinin başına geçti.​​​​​​​

Gazetecilere konuşan 82 yaşındaki Soy, mesleğe 12 yaşındayken çırak olarak başladığını ilerleyen yaşına rağmen sürdürdüğünü belirtti.

Depremde devletin şefkatli ellerini daima yanlarında hissettiklerini ifade eden Soy, yakında proje kapsamında kendilerine yeni dikiş makinesi verilecek olmasından duyduğu memnuniyeti aktardı.

Geçmiş yıllarda ilçede 20 civarında terzi bulunurken ve iş yerlerinde 5-6 kişi çalıştırıp onlarca takım elbise siparişi alıp diktiklerini ancak artık bu işi yapan birkaç kişi kaldığını vurguladı.

Soy, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Geçmişte terzilik çok cazip meslekti. Paralı bir meslekti. Şimdi hazır giyim sanayi mesleği bitirme noktasına getirdi. Çırak yetişmiyor. Çocuklarımız da bu işi yapmak istemiyor. Gelen müşteriler ancak tamir için yanımıza uğruyorlar."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.