Kurtalan’da 19 Ekim Muhtarlar Günü kutlama programı düzenlendi

Siirt 19.10.2024 - 12:37, Güncelleme: 19.10.2024 - 12:37 857 kez okundu.
 

Kurtalan’da 19 Ekim Muhtarlar Günü kutlama programı düzenlendi

Başbakanlık Genelgesi ile 2015 yılından bu yana 19 Ekim günü kutlanan Muhtarlar Günü Kurtalan’da da resmi törenle kutlandı.
Kurtalan’a bağlı Köy ve Mahalle Muhtarları Kurtalan Kaymakamlığı önünde bulunan Atatürk büstüne çelenk sundu ve ardından saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı okudu. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Gürgöze Köyü Muhtarı Yüksel Karataş köklü bir maziye sahip olan muhtarlık müessesesinin, demokrasinin işleyişinde önemli bir yer tutuğunu belirterek mahalle ve köylerde yaşayan vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamada halkın devlet kurumları ile ilişkilerinde birleştirici rol oynayan oldukça önemli bir vazife olduğunun altını çizdi. Karataş’ın konuşması sonrası hatıra fotoğrafının çekilmesiyle birlikte 19 Ekim Muhtarlar Günü kutlama programı sona erdi.   (Abdulaziz ÖZCAN)
Başbakanlık Genelgesi ile 2015 yılından bu yana 19 Ekim günü kutlanan Muhtarlar Günü Kurtalan’da da resmi törenle kutlandı.

Kurtalan’a bağlı Köy ve Mahalle Muhtarları Kurtalan Kaymakamlığı önünde bulunan Atatürk büstüne çelenk sundu ve ardından saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı okudu.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Gürgöze Köyü Muhtarı Yüksel Karataş köklü bir maziye sahip olan muhtarlık müessesesinin, demokrasinin işleyişinde önemli bir yer tutuğunu belirterek mahalle ve köylerde yaşayan vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamada halkın devlet kurumları ile ilişkilerinde birleştirici rol oynayan oldukça önemli bir vazife olduğunun altını çizdi.

Karataş’ın konuşması sonrası hatıra fotoğrafının çekilmesiyle birlikte 19 Ekim Muhtarlar Günü kutlama programı sona erdi.

 

(Abdulaziz ÖZCAN)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.