Medipol Sağlık Grubu, evde bakım hizmetleri sunuyor

Sağlık (AA) - Anadolu Ajansı | 12.10.2024 - 11:30, Güncelleme: 12.10.2024 - 11:16 263 kez okundu.
 

Medipol Sağlık Grubu, evde bakım hizmetleri sunuyor

- Medipol Sağlık Grubu'ndan Evde Sağlık Hizmetleri Koordinatör Yardımcısı Nadire Karahan: - "En önemlisi de palyatif bakımda 'hastalık değil, hasta merkezli' yaklaşımının benimsenmesi bu süreçte son derece etkilidir"
İSTANBUL (AA) - Medipol Sağlık Grubu'nun Evde Sağlık Hizmetleri ekibi, hastalara evlerinde bakım sunmaya devam ediyor.Gruptan yapılan açıklamaya göre, Medipol Sağlık Grubu'nun Evde Sağlık Hizmetleri ekibi, hastalara evlerinde kapsamlı bakım sunmak için önemli bir misyon üstlenirken, başta yaşlı bireyler olmak üzere, palyatif bakıma ihtiyaç duyan hastalar için evde sunulan bu hizmetler, multidisipliner bir yaklaşımla gerçekleşiyor.Dahiliye, nöroloji, göğüs hastalıkları, psikiyatri ve diğer uzmanlık dallarından oluşan bir ekiple hastaların düzenli kontrolleri sağlanıyor.Dünya Palyatif Bakım Günü'nde ekipler, yaşa bağlı olarak bazı hastalıkları bulunan 89 yaşındaki Müzeyyen Yolcu'yu ziyaret ederek gerekli kontrollerini titizlikle yaptı ve Medipol Sağlık Grubu'ndan Evde Sağlık Hizmetleri Koordinatör Yardımcısı Nadire Karahan, süreci başından sonuna takip etti.Açıklamada görüşlerine yer verilen Karahan, palyatif bakımda hastaların yaşam kalitesini artırmak, onların konforunu en üst düzeyde tutmak için titizlikle çalıştıklarını belirtti.Karahan, palyatif bakım, hastanın değerleri ve tercihleri ile uyumlu bakım şartlarının sağlanmasının da son derece önemli olduğunu ifade etti.Palyatif bakım süreçleri hakkında bilgi veren Karahan, ekip içerisinde dahiliye, nöroloji, psikiyatri, göğüs hastalıkları, algoloji hekimleri, ihtiyaç halinde yine konsültasyon ile ulaşabilecek geriatri, enfeksiyon hastalıkları ve cerrahi uzmanları, deneyimli hemşireler, diyetisyen, fizyoterapist, solunum terapisti gibi birçok uzman kadro ile birlikte disiplinler arası bir hizmet verdiklerini vurguladı.Karahan, "Bunun yanında deneyimli hemşirelerimizle birlikte hasta ve ailelerinin korku, kaygı ve belirsizlik gibi duygularını yönetmelerine yardımcı oluyoruz." ifadesini kullandı.Hastalık süreci ve gelişimi hakkında bilgilendirmelerin de yapıldığını belirten Karahan, şunları kaydetti:"Hastanın bakımıyla ilgilenen bireylerle sürekli iletişim halinde olunması ve planlanan tedaviye hasta yakınlarının dahil edilmesi, detaylı bilgilendirilmesi, tedaviyi daha güçlü kılarak, beklentilerin gerçekçi tutulmasını sağlamaktadır. En önemlisi de palyatif bakımda 'hastalık değil, hasta merkezli' yaklaşımının benimsenmesi bu süreçte son derece etkilidir."Müzeyyen Yolcu'nun hasta bakıcısı olarak görev yapan Amangul Matıyazova ise, bir yıldır hastanın yanında olduğunu belirterek, "Medipol Sağlık Grubu'ndan gelen ekipler düzenli olarak kontrollerini sağlıyor. Doktorlarımız ve hemşirelerimiz her zaman bizlerin yanında. Her defasında özenle yardımda bulunuyorlar. Geçtiğimiz günlerde de Müzeyyen hanım rahatsızlandı. Haber verdik gece saatlerinde dahi gelip serum taktılar." değerlendirmesinde bulundu.
- Medipol Sağlık Grubu'ndan Evde Sağlık Hizmetleri Koordinatör Yardımcısı Nadire Karahan: - "En önemlisi de palyatif bakımda 'hastalık değil, hasta merkezli' yaklaşımının benimsenmesi bu süreçte son derece etkilidir"

İSTANBUL (AA) - Medipol Sağlık Grubu'nun Evde Sağlık Hizmetleri ekibi, hastalara evlerinde bakım sunmaya devam ediyor.

Gruptan yapılan açıklamaya göre, Medipol Sağlık Grubu'nun Evde Sağlık Hizmetleri ekibi, hastalara evlerinde kapsamlı bakım sunmak için önemli bir misyon üstlenirken, başta yaşlı bireyler olmak üzere, palyatif bakıma ihtiyaç duyan hastalar için evde sunulan bu hizmetler, multidisipliner bir yaklaşımla gerçekleşiyor.

Dahiliye, nöroloji, göğüs hastalıkları, psikiyatri ve diğer uzmanlık dallarından oluşan bir ekiple hastaların düzenli kontrolleri sağlanıyor.

Dünya Palyatif Bakım Günü'nde ekipler, yaşa bağlı olarak bazı hastalıkları bulunan 89 yaşındaki Müzeyyen Yolcu'yu ziyaret ederek gerekli kontrollerini titizlikle yaptı ve Medipol Sağlık Grubu'ndan Evde Sağlık Hizmetleri Koordinatör Yardımcısı Nadire Karahan, süreci başından sonuna takip etti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Karahan, palyatif bakımda hastaların yaşam kalitesini artırmak, onların konforunu en üst düzeyde tutmak için titizlikle çalıştıklarını belirtti.

Karahan, palyatif bakım, hastanın değerleri ve tercihleri ile uyumlu bakım şartlarının sağlanmasının da son derece önemli olduğunu ifade etti.

Palyatif bakım süreçleri hakkında bilgi veren Karahan, ekip içerisinde dahiliye, nöroloji, psikiyatri, göğüs hastalıkları, algoloji hekimleri, ihtiyaç halinde yine konsültasyon ile ulaşabilecek geriatri, enfeksiyon hastalıkları ve cerrahi uzmanları, deneyimli hemşireler, diyetisyen, fizyoterapist, solunum terapisti gibi birçok uzman kadro ile birlikte disiplinler arası bir hizmet verdiklerini vurguladı.

Karahan, "Bunun yanında deneyimli hemşirelerimizle birlikte hasta ve ailelerinin korku, kaygı ve belirsizlik gibi duygularını yönetmelerine yardımcı oluyoruz." ifadesini kullandı.

Hastalık süreci ve gelişimi hakkında bilgilendirmelerin de yapıldığını belirten Karahan, şunları kaydetti:

"Hastanın bakımıyla ilgilenen bireylerle sürekli iletişim halinde olunması ve planlanan tedaviye hasta yakınlarının dahil edilmesi, detaylı bilgilendirilmesi, tedaviyi daha güçlü kılarak, beklentilerin gerçekçi tutulmasını sağlamaktadır. En önemlisi de palyatif bakımda 'hastalık değil, hasta merkezli' yaklaşımının benimsenmesi bu süreçte son derece etkilidir."

Müzeyyen Yolcu'nun hasta bakıcısı olarak görev yapan Amangul Matıyazova ise, bir yıldır hastanın yanında olduğunu belirterek, "Medipol Sağlık Grubu'ndan gelen ekipler düzenli olarak kontrollerini sağlıyor. Doktorlarımız ve hemşirelerimiz her zaman bizlerin yanında. Her defasında özenle yardımda bulunuyorlar. Geçtiğimiz günlerde de Müzeyyen hanım rahatsızlandı. Haber verdik gece saatlerinde dahi gelip serum taktılar." değerlendirmesinde bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.