Siirt Belediyesi Meme Kanserine Dikkat Çekti!

Siirt 17.10.2024 - 11:47, Güncelleme: 17.10.2024 - 11:47 491 kez okundu.
 

Siirt Belediyesi Meme Kanserine Dikkat Çekti!

Siirt Belediyesi, Meme Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında kadınlara yönelik bir farkındalık semineri düzenledi. Siirt Belediye Başkanlığı Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen seminerde, meme kanseri ile ilgili bilinçlendirme çalışmaları yapıldı ve erken teşhisin önemi vurgulandı.
 Seminere Belediye Eş Başkanı Sofya Alağaş, kadın belediye meclis üyeleri ve çok sayıda kadın katıldı. Etkinlik, meme kanserine karşı toplumsal farkındalık oluşturmayı ve kadınların kendi sağlıklarını koruma konusunda daha bilinçli hale gelmelerini sağlamayı amaçladı. Seminerde, uzmanlar tarafından meme kanseri belirtileri, risk faktörleri, erken teşhis yöntemleri ve tedavi süreçleri hakkında kapsamlı bilgiler verildi. Özellikle kendi kendine muayene yapmanın önemi üzerinde durulurken, erken teşhisin hayat kurtarıcı olduğu vurgulandı. Katılımcılar, seminer sırasında meme kanseri ile ilgili merak ettikleri soruları sorma fırsatı buldu ve uzmanlar bu soruları detaylı bir şekilde yanıtladı. Belediye Eş Başkanı Sofya Alağaş, yaptığı açıklamada, meme kanseri konusunda kadınların bilinçlenmesinin büyük bir öncelik olduğunu belirtti. Alağaş, “Sağlık, hepimizin üzerinde durması gereken bir konu. Özellikle kadınların kendi vücutlarını tanıması, erken teşhis ile birçok hayatın kurtulmasına vesile olabilir. Siirt Belediyesi olarak, bu tür farkındalık çalışmalarına devam edeceğiz.” dedi.   (Siirt Belediyesi Basın)
Siirt Belediyesi, Meme Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında kadınlara yönelik bir farkındalık semineri düzenledi. Siirt Belediye Başkanlığı Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen seminerde, meme kanseri ile ilgili bilinçlendirme çalışmaları yapıldı ve erken teşhisin önemi vurgulandı.

 Seminere Belediye Eş Başkanı Sofya Alağaş, kadın belediye meclis üyeleri ve çok sayıda kadın katıldı. Etkinlik, meme kanserine karşı toplumsal farkındalık oluşturmayı ve kadınların kendi sağlıklarını koruma konusunda daha bilinçli hale gelmelerini sağlamayı amaçladı.

Seminerde, uzmanlar tarafından meme kanseri belirtileri, risk faktörleri, erken teşhis yöntemleri ve tedavi süreçleri hakkında kapsamlı bilgiler verildi. Özellikle kendi kendine muayene yapmanın önemi üzerinde durulurken, erken teşhisin hayat kurtarıcı olduğu vurgulandı. Katılımcılar, seminer sırasında meme kanseri ile ilgili merak ettikleri soruları sorma fırsatı buldu ve uzmanlar bu soruları detaylı bir şekilde yanıtladı.

Belediye Eş Başkanı Sofya Alağaş, yaptığı açıklamada, meme kanseri konusunda kadınların bilinçlenmesinin büyük bir öncelik olduğunu belirtti. Alağaş, “Sağlık, hepimizin üzerinde durması gereken bir konu. Özellikle kadınların kendi vücutlarını tanıması, erken teşhis ile birçok hayatın kurtulmasına vesile olabilir. Siirt Belediyesi olarak, bu tür farkındalık çalışmalarına devam edeceğiz.” dedi.

 

( Siirt Belediyesi Basın)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.