Kurtalan’da İsraf Tepki Topluyor!

Siirt 17.10.2024 - 15:16, Güncelleme: 17.10.2024 - 15:16 953 kez okundu.
 

Kurtalan’da İsraf Tepki Topluyor!

Kurtalan’a bağlı Ballıkaya Köyü Yuvalı Mezrası’nda sokak aydınlatma lambalarının gündüz saatlerinde de yanmaya devam etmesi, köylülerin tepkisine neden oldu.
Edinilen bilgilere göre, otomatik sistemle çalışması gereken sokak lambaları hem gece hem de gündüz yanıyor. Ancak sistemde yaşanan aksaklık nedeniyle lambaların kendi kendine kapanmadığı belirtildi. Köy halkı, lambaların uzun süredir gündüz vakitlerinde gereksiz yere açık kaldığını ifade ederek, bu durumun kaynak israfına yol açtığını ve kendilerini rahatsız ettiğini dile getirdi. Sokak aydınlatma giderlerinin vatandaşlardan toplanan vergilerle karşılandığını hatırlatan köylüler, bu sorunun bir an önce çözülmesi için yetkililere çağrıda bulundu. Mezra sakinleri, enerji israfının önlenmesi için gündüz yanan aydınlatmaların kontrol edilmesini ve gerekli müdahalelerin ivedilikle yapılmasını talep ediyor.   (Ahmet Şinasi KILIÇASLAN)
Kurtalan’a bağlı Ballıkaya Köyü Yuvalı Mezrası’nda sokak aydınlatma lambalarının gündüz saatlerinde de yanmaya devam etmesi, köylülerin tepkisine neden oldu.

Edinilen bilgilere göre, otomatik sistemle çalışması gereken sokak lambaları hem gece hem de gündüz yanıyor. Ancak sistemde yaşanan aksaklık nedeniyle lambaların kendi kendine kapanmadığı belirtildi.

Köy halkı, lambaların uzun süredir gündüz vakitlerinde gereksiz yere açık kaldığını ifade ederek, bu durumun kaynak israfına yol açtığını ve kendilerini rahatsız ettiğini dile getirdi. Sokak aydınlatma giderlerinin vatandaşlardan toplanan vergilerle karşılandığını hatırlatan köylüler, bu sorunun bir an önce çözülmesi için yetkililere çağrıda bulundu.

Mezra sakinleri, enerji israfının önlenmesi için gündüz yanan aydınlatmaların kontrol edilmesini ve gerekli müdahalelerin ivedilikle yapılmasını talep ediyor.

 

(Ahmet Şinasi KILIÇASLAN)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.