Siirt'e yılın ilk karı düştü!

Siirt 28.10.2024 - 14:21, Güncelleme: 28.10.2024 - 14:21 396 kez okundu.
 

Siirt'e yılın ilk karı düştü!

Siirt'in Pervari ilçesinde yer alan 2 bin 962 metre yüksekliğindeki Herekol Dağı'na yılın ilk karı düştü.
Dağın yüksek kesimleri beyaza bürünürken, yağan karla birlikte bölgeye kış mevsiminin erken geleceği yönünde yorumlar yapıldı. Herekol Dağı'na yağan yılın ilk karı ile birlikte bölgede yaşayan vatandaşlar da kış mevsimi hazırlıklarını artırdı. Bölgenin düzlük alanlarında gerçekleştirilen tarımsal faaliyetler kapsamında çiftçiler tarlalarını tohum ekimine hazırlarken, hayvancılıkla uğraşan yetiştiriciler ise ağıllarını kış mevsimine hazırlamaya, hayvanlarının beslenmesi için saman ve arpa stoğu yapmaya başladı. Herekol Dağı çevresindeki bölgenin büyük bir bölümü, kalın kar tabakası nedeniyle kış mevsimi boyunca ara ara ulaşıma tamamen kapanıyor ve Nisan ayına kadar yağan karların erimediği biliniyor. Söz konusu Herekol Dağı'nın eteklerinde bulunan Köprüçay Kanyonu gibi derin kanyon ve vadiler de yağan kardan nasibini alıyor.   (Abdulaziz ÖZCAN)
Siirt'in Pervari ilçesinde yer alan 2 bin 962 metre yüksekliğindeki Herekol Dağı'na yılın ilk karı düştü.

Dağın yüksek kesimleri beyaza bürünürken, yağan karla birlikte bölgeye kış mevsiminin erken geleceği yönünde yorumlar yapıldı.

Herekol Dağı'na yağan yılın ilk karı ile birlikte bölgede yaşayan vatandaşlar da kış mevsimi hazırlıklarını artırdı.

Bölgenin düzlük alanlarında gerçekleştirilen tarımsal faaliyetler kapsamında çiftçiler tarlalarını tohum ekimine hazırlarken, hayvancılıkla uğraşan yetiştiriciler ise ağıllarını kış mevsimine hazırlamaya, hayvanlarının beslenmesi için saman ve arpa stoğu yapmaya başladı.

Herekol Dağı çevresindeki bölgenin büyük bir bölümü, kalın kar tabakası nedeniyle kış mevsimi boyunca ara ara ulaşıma tamamen kapanıyor ve Nisan ayına kadar yağan karların erimediği biliniyor.

Söz konusu Herekol Dağı'nın eteklerinde bulunan Köprüçay Kanyonu gibi derin kanyon ve vadiler de yağan kardan nasibini alıyor.

 

(Abdulaziz ÖZCAN)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.