Üreticinin 1 yıllık emeği güneş askılıklarında

Siirt 26.09.2024 - 16:25, Güncelleme: 26.09.2024 - 16:25 984 kez okundu.
 

Üreticinin 1 yıllık emeği güneş askılıklarında

Garzan Ovasında yetiştirilen tütün bitkisi için toplama süreci devam ediyor.
Uzun süre önce ekilen tütün bitkisi fidanları zorlu emekler sonucu yaprak büküm aşamasına geldi. Boyları iyice uzayan ve yaprakları genişleyen tütün bitkisini toplayan çiftçiler Eylül ayı sıcağını fırsata dönüştürüyor. Büyük gayretler sonucu toplanan erişkin tütün bitkisi yaprakları demetler halinde özveriyle ipten geçirilip tütün askılıklarına asılarak Eylül güneşine bırakılıyor. Güneşte sararan ve kuruyan tütün yaprakları askılıklardan indirilip kutulara konularak satışa hazır hale getiriliyor. Geçmişte Kurtalan’ın kalkınmasında önemli bir rol oynamış olan tütün bitkisi, uzun bir süre uygulanan politikalar nedeniyle bölgede neredeyse ekilmez iken birkaç yıldır bazı sigara fabrikalarının sağladığı tütün kotaları sayesinde bölgedeki tarımsal ürün çeşitleri arasında üretim alanını genişleten bir bitki haline geliyor.   (Ahmet Şinasi KILIÇASLAN)
Garzan Ovasında yetiştirilen tütün bitkisi için toplama süreci devam ediyor.

Uzun süre önce ekilen tütün bitkisi fidanları zorlu emekler sonucu yaprak büküm aşamasına geldi.

Boyları iyice uzayan ve yaprakları genişleyen tütün bitkisini toplayan çiftçiler Eylül ayı sıcağını fırsata dönüştürüyor.

Büyük gayretler sonucu toplanan erişkin tütün bitkisi yaprakları demetler halinde özveriyle ipten geçirilip tütün askılıklarına asılarak Eylül güneşine bırakılıyor.

Güneşte sararan ve kuruyan tütün yaprakları askılıklardan indirilip kutulara konularak satışa hazır hale getiriliyor.

Geçmişte Kurtalan’ın kalkınmasında önemli bir rol oynamış olan tütün bitkisi, uzun bir süre uygulanan politikalar nedeniyle bölgede neredeyse ekilmez iken birkaç yıldır bazı sigara fabrikalarının sağladığı tütün kotaları sayesinde bölgedeki tarımsal ürün çeşitleri arasında üretim alanını genişleten bir bitki haline geliyor.

 

(Ahmet Şinasi KILIÇASLAN)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.