Dicle Mahallesi Muhtarı, Küçük Sanayi Sitesi İçin Yetkililere Çağrıda Bulundu

Siirt 22.09.2024 - 17:19, Güncelleme: 22.09.2024 - 17:19 938 kez okundu.
 

Dicle Mahallesi Muhtarı, Küçük Sanayi Sitesi İçin Yetkililere Çağrıda Bulundu

Kurtalan ilçesine bağlı Dicle Mahallesi Muhtarı Ömer Çetiner, ilçeye küçük sanayi sitesi kazandırılması için yetkililere çağrıda bulundu.
Çetiner, esnafın mevcut çalışma koşullarının hem ilçe halkı hem de esnaflar için sorun teşkil ettiğini vurgulayarak, sanayi sitesi kurulmasının gerekliliğini belirtti. Gazetemize yaptığı açıklamada, Kurtalan ilçesindeki esnafın bazı meslek gruplarının mevcut dükkanlarının yetersiz olduğuna dikkat çeken Çetiner, özellikle kaynakçı, doğramacı gibi sanayi işlerinde çalışan esnafların, çarşı merkezinde ve bina altlarında faaliyetlerini sürdürdüğünü belirtti. Bu durumun hem çevre düzenini bozduğunu hem de gürültü ve kentleşme açısından sıkıntılar yarattığını ifade etti. Çetiner, sözlerine şu şekilde devam etti: "İlçemizde kaynakçı, doğramacı gibi esnaflar çarşı içinde ve bina altlarındaki dükkanlarda faaliyet göstermektedir. Bu durum, bina sakinleri ve ilçe halkı arasında çarpık kentleşmeye, gürültüye ve dolayısıyla huzursuzluk yaşanmasına sebep olmaktadır. Ayrıca, bu esnaflar için uygun çalışma alanları olmadığından, mesleklerini daha verimli bir şekilde icra edememektedirler." Kurtalan ilçesi için önceden kamulaştırması yapılmış bir arazi olduğunu belirten Çetiner, küçük sanayi sitesinin bu alanda bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini dile getirdi. Bu tür meslek gruplarının belirli bir bölgede toplanmasının, hem ilçe halkı hem de esnaflar için büyük fayda sağlayacağını ifade eden Çetiner, yetkililere şu çağrıda bulundu: “İlçemizde kamulaştırılması tamamlanmış olan arazi üzerine bir an önce küçük sanayi inşa edilmesini talep ediyorum. Bu sayede, sanayi esnafımız modern ve düzenli çalışma alanlarına kavuşurken, ilçe halkı da daha düzenli ve huzurlu bir çevreye sahip olacaktır.”   (Abdulaziz ÖZCAN)
Kurtalan ilçesine bağlı Dicle Mahallesi Muhtarı Ömer Çetiner, ilçeye küçük sanayi sitesi kazandırılması için yetkililere çağrıda bulundu.

Çetiner, esnafın mevcut çalışma koşullarının hem ilçe halkı hem de esnaflar için sorun teşkil ettiğini vurgulayarak, sanayi sitesi kurulmasının gerekliliğini belirtti. Gazetemize yaptığı açıklamada, Kurtalan ilçesindeki esnafın bazı meslek gruplarının mevcut dükkanlarının yetersiz olduğuna dikkat çeken Çetiner, özellikle kaynakçı, doğramacı gibi sanayi işlerinde çalışan esnafların, çarşı merkezinde ve bina altlarında faaliyetlerini sürdürdüğünü belirtti. Bu durumun hem çevre düzenini bozduğunu hem de gürültü ve kentleşme açısından sıkıntılar yarattığını ifade etti.

Çetiner, sözlerine şu şekilde devam etti: "İlçemizde kaynakçı, doğramacı gibi esnaflar çarşı içinde ve bina altlarındaki dükkanlarda faaliyet göstermektedir. Bu durum, bina sakinleri ve ilçe halkı arasında çarpık kentleşmeye, gürültüye ve dolayısıyla huzursuzluk yaşanmasına sebep olmaktadır. Ayrıca, bu esnaflar için uygun çalışma alanları olmadığından, mesleklerini daha verimli bir şekilde icra edememektedirler."

Kurtalan ilçesi için önceden kamulaştırması yapılmış bir arazi olduğunu belirten Çetiner, küçük sanayi sitesinin bu alanda bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini dile getirdi.

Bu tür meslek gruplarının belirli bir bölgede toplanmasının, hem ilçe halkı hem de esnaflar için büyük fayda sağlayacağını ifade eden Çetiner, yetkililere şu çağrıda bulundu: “İlçemizde kamulaştırılması tamamlanmış olan arazi üzerine bir an önce küçük sanayi inşa edilmesini talep ediyorum. Bu sayede, sanayi esnafımız modern ve düzenli çalışma alanlarına kavuşurken, ilçe halkı da daha düzenli ve huzurlu bir çevreye sahip olacaktır.”

 

(Abdulaziz ÖZCAN)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.