Göçerlerin Geri Dönüşüyle Kurtalan’da Sırık Satışları Hareketlendi

Siirt 23.09.2024 - 17:45, Güncelleme: 23.09.2024 - 17:45 461 kez okundu.
 

Göçerlerin Geri Dönüşüyle Kurtalan’da Sırık Satışları Hareketlendi

Göçerlerin gelişine yakın Kurtalan’ın sırık satısı hazırlıklarını yaparak elinde ki sırık miktarını artırdı.
Yaz mevsimi boyunca Serhat Bölgesindeki kırsal alanlara koyunlarını götüren Kurtalanlı göçerlerin gelmesiyle çadır yapımında kullanılan malzemelerin başında gelen sırıkların satışı hazırlıkları da başladı. Uzun yıllardır Kurtalan’da kavak ve çam ağacı sırığı satışı yapan Abdülbaki Ünur, göçerlerin gelmesine yakın bir süre kala çadır yapımı için kullanılan malzemelerin başında gelen sırıkları satış için hazırladığını belirtip “Şuan tütün yapraklarını güneşte bırakmak amacıyla yapılan askılar nedeniyle sırık satışlarımız artmış durumda. Göçerlerin gelmesiyle birlikte bu sırıklara olan talep daha da artacak. Yıl boyunca en çok bu mevsimlerde sırık satışlarımız arıtıyor.” dedi.  “Çadır yapımı için kullanılan malzemelerin başında sırık gelir. Sırık çadırın iskeletini oluşturur.” diyen Ünur, göçerlerin bölgelerine geri dönmesiyle birlikte buna bağlı olarak kış hazırlıklarına başladıklarını belirtip “Müşterilerimizin büyük bölümü tütün yetiştiricileri ve Göçerler.” diyor. Kurtalan Tren Garı İstasyon alanında sırık satışı yapan Abdülbaki Ünur, en pahalısı 700 lira olmak üzere çeşitli boy ve ebatlardaki sırıkların 120 liraya kadar satıldığını ifade edip fiyatlarının geçen yıla oranla yüzde 30 arttığını kaydetti. (Ahmet Şinasi KILIÇASLAN)
Göçerlerin gelişine yakın Kurtalan’ın sırık satısı hazırlıklarını yaparak elinde ki sırık miktarını artırdı.

Yaz mevsimi boyunca Serhat Bölgesindeki kırsal alanlara koyunlarını götüren Kurtalanlı göçerlerin gelmesiyle çadır yapımında kullanılan malzemelerin başında gelen sırıkların satışı hazırlıkları da başladı.

Uzun yıllardır Kurtalan’da kavak ve çam ağacı sırığı satışı yapan Abdülbaki Ünur, göçerlerin gelmesine yakın bir süre kala çadır yapımı için kullanılan malzemelerin başında gelen sırıkları satış için hazırladığını belirtip “Şuan tütün yapraklarını güneşte bırakmak amacıyla yapılan askılar nedeniyle sırık satışlarımız artmış durumda. Göçerlerin gelmesiyle birlikte bu sırıklara olan talep daha da artacak. Yıl boyunca en çok bu mevsimlerde sırık satışlarımız arıtıyor.” dedi.

 “Çadır yapımı için kullanılan malzemelerin başında sırık gelir. Sırık çadırın iskeletini oluşturur.” diyen Ünur, göçerlerin bölgelerine geri dönmesiyle birlikte buna bağlı olarak kış hazırlıklarına başladıklarını belirtip “Müşterilerimizin büyük bölümü tütün yetiştiricileri ve Göçerler.” diyor.

Kurtalan Tren Garı İstasyon alanında sırık satışı yapan Abdülbaki Ünur, en pahalısı 700 lira olmak üzere çeşitli boy ve ebatlardaki sırıkların 120 liraya kadar satıldığını ifade edip fiyatlarının geçen yıla oranla yüzde 30 arttığını kaydetti.

(Ahmet Şinasi KILIÇASLAN)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.