Kurtalan’da taziye evi ve Kur’an kursunun temeli atıldı

Siirt 12.09.2023 - 15:46, Güncelleme: 12.09.2023 - 15:46 5015+ kez okundu.
 

Kurtalan’da taziye evi ve Kur’an kursunun temeli atıldı

Kültür Mahallesinde yapılacak olan taziye evi ve Kur’an kursu için temel atma töreni gerçekleştirildi.
Kültür Mahallesi, Kurtalan İlçe Jandarma Komutanlığı karşısında Kurtalanlı iş insanları İlhami Yavuz ve İkram Yavuz kardeşler tarafından anne ve babaları adına yaptırılacak olan bay bayan taziye evi ve Kuran kurusu temel atma töreni gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen törene Kurtalan İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Samet Serin ile birlikte Kurtalan İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Zincir’de katıldı. Kurtalanlı iş damları İlhami Yavuz ve İkram Yavuz kardeşler tarafından Kültür Mahallesi, İlçe Jandarma Komutanlığı karşısında babaları Seyit Yusuf Yavuz ve anneleri Seyide Nefiye Yavuz adına bay bayan taziye evi ve Kuran kurusu yapımı için teme atma töreni gerçekleştirildi. Törene Kurtalan İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Samet Serin ile birlikte Kurtalan İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Zincir’de katıldı. Fatih Camisi görevli hocası Mehmet Emin Altunç tarafından okunan dua ile başlayan temel atma töreninde konuşma yapan Kurtalan İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Samet Serin, “Kurtalanlı hayırseverlerimiz tarafından yaptırılan taziye evi inşaatı, birlik ve beraberliğimizin güçlendirmesi adına Kurtalan için hayırlara vesile olsun.” açıklamasında bulundu. Taziye evi ve Kuran kursu yapılması için girişimde bulunan Yavuz kardeşlerden Kurtalanlı iş adamı İkram Yavuz’da gazetemize yaptığı açıklamalarda “Anne ve babamızın hayratı olarak yapacağımız taziye evi ve Kuran Kursu temelini atmış bulunmaktayız. Temel atma törenine katılan başta Kurtalan Kaymakamımız Samet Serin olmak üzere bütün herkese ailem adına teşekkür ediyorum, Allah hepsinden razı olsun.” dedi. Taziye evi ve Kuran kursu inşa sürecini üstelenen Bayrak İnşaat sahibi Yunus Bayrak’ta inşaat süreciyle ilgili bilgi vererek “Kurtalanlı iş adamlarımız İlhami Yavuz ve İkram Yavuz tarafından hayrat olarak yaptırılan Taziye evi ve Kuran kursu inşaat sürecini üstlenerek bu hayra ortak olmak istedik. İnşaat sürecimizi 6 ay gibi bir süre içinde tamamlayıp Kurtalan halkının hizmetine açmayı amaçlıyoruz.” sözlerini kullandı. (Abdulaziz ÖZCAN)
Kültür Mahallesinde yapılacak olan taziye evi ve Kur’an kursu için temel atma töreni gerçekleştirildi.

Kültür Mahallesi, Kurtalan İlçe Jandarma Komutanlığı karşısında Kurtalanlı iş insanları İlhami Yavuz ve İkram Yavuz kardeşler tarafından anne ve babaları adına yaptırılacak olan bay bayan taziye evi ve Kuran kurusu temel atma töreni gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen törene Kurtalan İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Samet Serin ile birlikte Kurtalan İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Zincir’de katıldı.

Kurtalanlı iş damları İlhami Yavuz ve İkram Yavuz kardeşler tarafından Kültür Mahallesi, İlçe Jandarma Komutanlığı karşısında babaları Seyit Yusuf Yavuz ve anneleri Seyide Nefiye Yavuz adına bay bayan taziye evi ve Kuran kurusu yapımı için teme atma töreni gerçekleştirildi.

Törene Kurtalan İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Samet Serin ile birlikte Kurtalan İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Zincir’de katıldı.

Fatih Camisi görevli hocası Mehmet Emin Altunç tarafından okunan dua ile başlayan temel atma töreninde konuşma yapan Kurtalan İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Samet Serin, “Kurtalanlı hayırseverlerimiz tarafından yaptırılan taziye evi inşaatı, birlik ve beraberliğimizin güçlendirmesi adına Kurtalan için hayırlara vesile olsun.” açıklamasında bulundu.

Taziye evi ve Kuran kursu yapılması için girişimde bulunan Yavuz kardeşlerden Kurtalanlı iş adamı İkram Yavuz’da gazetemize yaptığı açıklamalarda “Anne ve babamızın hayratı olarak yapacağımız taziye evi ve Kuran Kursu temelini atmış bulunmaktayız. Temel atma törenine katılan başta Kurtalan Kaymakamımız Samet Serin olmak üzere bütün herkese ailem adına teşekkür ediyorum, Allah hepsinden razı olsun.” dedi.

Taziye evi ve Kuran kursu inşa sürecini üstelenen Bayrak İnşaat sahibi Yunus Bayrak’ta inşaat süreciyle ilgili bilgi vererek “Kurtalanlı iş adamlarımız İlhami Yavuz ve İkram Yavuz tarafından hayrat olarak yaptırılan Taziye evi ve Kuran kursu inşaat sürecini üstlenerek bu hayra ortak olmak istedik. İnşaat sürecimizi 6 ay gibi bir süre içinde tamamlayıp Kurtalan halkının hizmetine açmayı amaçlıyoruz.” sözlerini kullandı.

(Abdulaziz ÖZCAN)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (1 )

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Mehmet Ali Yavuz
(12.09.2023 19:23 - #324)
Emeği geçen herkese teşekkür eder Allah hayrinizi kabul etsin inşallah
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)