Araban'da alternatif ürün olarak soya fasulyesi ekimine başlandı

Güncel (AA) - Anadolu Ajansı | 09.08.2024 - 14:00, Güncelleme: 09.08.2024 - 13:50 1438+ kez okundu.
 

Araban'da alternatif ürün olarak soya fasulyesi ekimine başlandı

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep'in Araban ilçesinde çiftçiler, alternatif ürün olarak soya fasulyesi ekimine başladı.İlçede çiftçiler, sarımsak, buğday ve arpanın ardından soya fasulyesi ekimine de başladı.Araban Ziraat Odası Başkanı Hasan Altun, gazetecilere yaptığı açıklamada, soya fasulyesi ekiminin yaygınlaşması amacıyla tarlalarda ve odalarında çiftçilere tanıtım yaptıklarını söyledi.Verim alınması halinde daha çok ekimin yapılacağını aktaran Altun, "İnşallah bundan sonra Araban Ovası'nın topraklarını soya ile buluşturacağız. Soya toprağı pek fazla yormuyor. Toprağa azot bırakıyor. Ondan sonra ekilecek ürünün veriminde de artış olur. Bizim beklentimiz az gübre kullanarak soyadan sonra ekilen üründen daha fazla ürün almak. Ama az gübre ve az su kullanacağız." dedi.

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep'in Araban ilçesinde çiftçiler, alternatif ürün olarak soya fasulyesi ekimine başladı.

İlçede çiftçiler, sarımsak, buğday ve arpanın ardından soya fasulyesi ekimine de başladı.

Araban Ziraat Odası Başkanı Hasan Altun, gazetecilere yaptığı açıklamada, soya fasulyesi ekiminin yaygınlaşması amacıyla tarlalarda ve odalarında çiftçilere tanıtım yaptıklarını söyledi.

Verim alınması halinde daha çok ekimin yapılacağını aktaran Altun, "İnşallah bundan sonra Araban Ovası'nın topraklarını soya ile buluşturacağız. Soya toprağı pek fazla yormuyor. Toprağa azot bırakıyor. Ondan sonra ekilecek ürünün veriminde de artış olur. Bizim beklentimiz az gübre kullanarak soyadan sonra ekilen üründen daha fazla ürün almak. Ama az gübre ve az su kullanacağız." dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.