Siirt’te "Dengbêj Dinletisi & Sevbihêrka Çîrok û Strana" Etkinliğine Yoğun İlgi

Siirt 09.09.2024 - 11:30, Güncelleme: 09.09.2024 - 11:30 1793 kez okundu.
 

Siirt’te "Dengbêj Dinletisi & Sevbihêrka Çîrok û Strana" Etkinliğine Yoğun İlgi

Siirt’te Kızlar Tepesi Amfi Tiyatro’da düzenlenen "Dengbêj Dinletisi & Sevbihêrka Çîrok û Strana" etkinliği, yoğun katılımla gerçekleşti.
Yöresel müzik ve hikâye anlatımı geleneğini yaşatmayı hedefleyen etkinlik büyük beğeni topladı. Dengbêjler, geleneksel Kürt müziğinin önemli temsilcileri olarak sahne alırken, izleyicilere unutulmaz anlar yaşattı. Halk ozanlarının geçmişten günümüze taşıdığı hikâyeler ve şarkılar, nostaljik bir yolculuk sunarak dinleyicileri büyüledi. "Sevbihêrka Çîrok û Strana" bölümünde anlatılan halk hikâyeleri ve seslendirilen geleneksel şarkılar büyük ilgi gördü. Siirt Milletvekili Sabahat Erdoğan Sarıtaş, Belediye Eşbaşkanı Sofya Alağaş, Dem Parti İl Eşbaşkanları ve yönetim kurulu üyeleri, İl Genel Meclis üyeleri, Kurtalan Belediye Eşbaşkanı ve Belediye Meclis üyelerinin katılımıyla, etkinlik daha da renkli hale geldi. (Siirt Belediyesi Basın)
Siirt’te Kızlar Tepesi Amfi Tiyatro’da düzenlenen "Dengbêj Dinletisi & Sevbihêrka Çîrok û Strana" etkinliği, yoğun katılımla gerçekleşti.

Yöresel müzik ve hikâye anlatımı geleneğini yaşatmayı hedefleyen etkinlik büyük beğeni topladı. Dengbêjler, geleneksel Kürt müziğinin önemli temsilcileri olarak sahne alırken, izleyicilere unutulmaz anlar yaşattı. Halk ozanlarının geçmişten günümüze taşıdığı hikâyeler ve şarkılar, nostaljik bir yolculuk sunarak dinleyicileri büyüledi. "Sevbihêrka Çîrok û Strana" bölümünde anlatılan halk hikâyeleri ve seslendirilen geleneksel şarkılar büyük ilgi gördü.

Siirt Milletvekili Sabahat Erdoğan Sarıtaş, Belediye Eşbaşkanı Sofya Alağaş, Dem Parti İl Eşbaşkanları ve yönetim kurulu üyeleri, İl Genel Meclis üyeleri, Kurtalan Belediye Eşbaşkanı ve Belediye Meclis üyelerinin katılımıyla, etkinlik daha da renkli hale geldi.

( Siirt Belediyesi Basın)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.