Sarıtaş, Siirt’te Anaokulundaki Kayıt Parası İddialarını Meclise Taşıdı

Siirt 09.09.2024 - 14:23, Güncelleme: 09.09.2024 - 14:23 1487 kez okundu.
 

Sarıtaş, Siirt’te Anaokulundaki Kayıt Parası İddialarını Meclise Taşıdı

Siirt'te anaokulu kayıtlarında velilerden 1000 TL talep edildiği iddiaları, DEM Parti Siirt Milletvekili Sabahat Erdoğan Sarıtaş tarafından TBMM'ye taşındı.
Sarıtaş, velilerin mali yüklerinin hafifletilmesi ve kırtasiye ürünlerindeki KDV'nin kaldırılması için Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e soru önergesi sundu. DEM Parti Siirt Milletvekili Sabahat Erdoğan Sarıtaş, yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde artan maliyetlerin veliler üzerindeki etkilerini ve öğrencilere yönelik desteklerin artırılmasının gerekliliğini gündeme getirdi. Sarıtaş, özellikle kırtasiye masrafları, kayıt parası, beslenme, servis ve ulaşım giderlerinin velilere ciddi bir mali yük oluşturduğunu belirterek, bu yükün hafifletilmesi gerektiğini vurguladı. Sarıtaş, döviz kuru ve enflasyonun artmasıyla birlikte öğrencilerin okul ihtiyaçlarının fiyatlarının katlandığını ifade etti. Bu durumun asgari ücretle geçinen aileler için çocuklarına sağlıklı bir beslenme çantası hazırlamayı neredeyse imkânsız hale getirdiğini belirten Sarıtaş, her çocuğun ücretsiz ve sağlıklı bir öğün yemek hakkına sahip olması gerektiğini dile getirdi. Sabahat Erdoğan Sarıtaş, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in yanıtlaması talebiyle TBMM'ye sunduğu soru önergesinde şu soruları yöneltti: Kırtasiye ürünlerinde KDV’nin kaldırılması için çalışmalarınız var mıdır? Kırtasiye yardımını geçtiğimiz yıl kaç kişi alabilmiştir? Okul ve kırtasiye ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanan ailelerin çocuklarına ek maddi destek sağlanacak mıdır? Siirt'te anaokuluna kayıt yaptırmak isteyen velilerden 1000 TL talep edildiği iddiası doğru mudur? Okulların ihtiyacı oranında kadrolu temizlik ve güvenlik görevlisi sayısı artırılacak mıdır? Okullara verilen ödeneklerin yükseltilmesi sağlanacak mıdır? Geçtiğimiz yıllarda Bakanlığınız tarafından başlatılan 1 öğün ücretsiz yemek kampanyası yeniden hayata geçirilecek midir? Sarıtaş, soru önergesinde özellikle kırtasiye masraflarının düşürülmesi ve KDV'nin kaldırılması için çalışma yapılması gerektiğini belirterek, bu konuda Milli Eğitim Bakanlığı'ndan adım atılmasını beklediğini ifade etti.   (Ahmet Şinasi KILIÇASLAN)
Siirt'te anaokulu kayıtlarında velilerden 1000 TL talep edildiği iddiaları, DEM Parti Siirt Milletvekili Sabahat Erdoğan Sarıtaş tarafından TBMM'ye taşındı.

Sarıtaş, velilerin mali yüklerinin hafifletilmesi ve kırtasiye ürünlerindeki KDV'nin kaldırılması için Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e soru önergesi sundu.

DEM Parti Siirt Milletvekili Sabahat Erdoğan Sarıtaş, yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde artan maliyetlerin veliler üzerindeki etkilerini ve öğrencilere yönelik desteklerin artırılmasının gerekliliğini gündeme getirdi. Sarıtaş, özellikle kırtasiye masrafları, kayıt parası, beslenme, servis ve ulaşım giderlerinin velilere ciddi bir mali yük oluşturduğunu belirterek, bu yükün hafifletilmesi gerektiğini vurguladı.

Sarıtaş, döviz kuru ve enflasyonun artmasıyla birlikte öğrencilerin okul ihtiyaçlarının fiyatlarının katlandığını ifade etti. Bu durumun asgari ücretle geçinen aileler için çocuklarına sağlıklı bir beslenme çantası hazırlamayı neredeyse imkânsız hale getirdiğini belirten Sarıtaş, her çocuğun ücretsiz ve sağlıklı bir öğün yemek hakkına sahip olması gerektiğini dile getirdi.

Sabahat Erdoğan Sarıtaş, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in yanıtlaması talebiyle TBMM'ye sunduğu soru önergesinde şu soruları yöneltti:

  1. Kırtasiye ürünlerinde KDV’nin kaldırılması için çalışmalarınız var mıdır?
  2. Kırtasiye yardımını geçtiğimiz yıl kaç kişi alabilmiştir?
  3. Okul ve kırtasiye ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanan ailelerin çocuklarına ek maddi destek sağlanacak mıdır?
  4. Siirt'te anaokuluna kayıt yaptırmak isteyen velilerden 1000 TL talep edildiği iddiası doğru mudur?
  5. Okulların ihtiyacı oranında kadrolu temizlik ve güvenlik görevlisi sayısı artırılacak mıdır?
  6. Okullara verilen ödeneklerin yükseltilmesi sağlanacak mıdır?
  7. Geçtiğimiz yıllarda Bakanlığınız tarafından başlatılan 1 öğün ücretsiz yemek kampanyası yeniden hayata geçirilecek midir?

Sarıtaş, soru önergesinde özellikle kırtasiye masraflarının düşürülmesi ve KDV'nin kaldırılması için çalışma yapılması gerektiğini belirterek, bu konuda Milli Eğitim Bakanlığı'ndan adım atılmasını beklediğini ifade etti.

 

(Ahmet Şinasi KILIÇASLAN)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.