Siirt Valiliği, iki gün boyunca Tillo’ya ücretsiz ulaşım sağlayacak

Siirt 22.09.2024 - 14:57, Güncelleme: 22.09.2024 - 14:57 1238 kez okundu.
 

Siirt Valiliği, iki gün boyunca Tillo’ya ücretsiz ulaşım sağlayacak

Siirt Valiliği, Tillo’da gerçekleştirilecek olan Güneş Hadisesi ve Gökyüzü Gözlem Etkinliği'ne katılmak isteyen vatandaşlar için ücretsiz ulaşım hizmeti sağlayacağını duyurdu.
Valilikten yapılan açıklamaya göre, 22 ve 23 Eylül 2024 tarihlerinde düzenlenecek etkinliklerde katılımcılar, Tillo'da Kal’atü’l Üstad Tepesi’nde gökyüzü gözlemi yapacak ve geleneksel Tillo Güneş Hadisesi’ni izleme fırsatı bulacak. Etkinliğe katılmak isteyen vatandaşlar, 22 Eylül Pazar günü saat 19.30 ile 24.00 arasında 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’ndan kalkan otobüslerle ücretsiz olarak taşınacak. Gece boyunca Tillo Tabiat Parkı Kal’atü’l Üstad bölgesinde yapılacak gökyüzü gözlem etkinliği, gece yarısına kadar sürecek. 23 Eylül Pazartesi günü ise sabah 05.00 ile 07.30 arasında yine 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’ndan kalkan otobüslerle ücretsiz ulaşım sağlanacak. Katılımcılar Tillo İlçe Meydanı'nda toplanarak Kur'an-ı Kerim tilaveti ve ilahi dinletisinin ardından Güneş Hadisesi'ni izleyecek. Güneşin doğmasıyla meydana gelen bu doğal olay, sabah saat 06.25'te gözlemlenebilecek. Etkinlik, 06.45’te sona erecek. Siirt Valiliği, etkinlik boyunca her iki gün de ücretsiz otobüs ring servislerinin sağlanacağını ve tüm halkın davetli olduğunu belirtti.   (Haber Merkezi)
Siirt Valiliği, Tillo’da gerçekleştirilecek olan Güneş Hadisesi ve Gökyüzü Gözlem Etkinliği'ne katılmak isteyen vatandaşlar için ücretsiz ulaşım hizmeti sağlayacağını duyurdu.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, 22 ve 23 Eylül 2024 tarihlerinde düzenlenecek etkinliklerde katılımcılar, Tillo'da Kal’atü’l Üstad Tepesi’nde gökyüzü gözlemi yapacak ve geleneksel Tillo Güneş Hadisesi’ni izleme fırsatı bulacak.

Etkinliğe katılmak isteyen vatandaşlar, 22 Eylül Pazar günü saat 19.30 ile 24.00 arasında 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’ndan kalkan otobüslerle ücretsiz olarak taşınacak.

Gece boyunca Tillo Tabiat Parkı Kal’atü’l Üstad bölgesinde yapılacak gökyüzü gözlem etkinliği, gece yarısına kadar sürecek.

23 Eylül Pazartesi günü ise sabah 05.00 ile 07.30 arasında yine 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’ndan kalkan otobüslerle ücretsiz ulaşım sağlanacak.

Katılımcılar Tillo İlçe Meydanı'nda toplanarak Kur'an-ı Kerim tilaveti ve ilahi dinletisinin ardından Güneş Hadisesi'ni izleyecek. Güneşin doğmasıyla meydana gelen bu doğal olay, sabah saat 06.25'te gözlemlenebilecek. Etkinlik, 06.45’te sona erecek.

Siirt Valiliği, etkinlik boyunca her iki gün de ücretsiz otobüs ring servislerinin sağlanacağını ve tüm halkın davetli olduğunu belirtti.

 

(Haber Merkezi)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.