Siirt Fıstığının Hasat Döneminde Fiyatı Düştü!

Siirt 22.09.2024 - 17:22, Güncelleme: 22.09.2024 - 17:22 1080 kez okundu.
 

Siirt Fıstığının Hasat Döneminde Fiyatı Düştü!

Kavrulmuş Siirt fıstığının fiyatı 600 liradan 450 liraya kadar düştü.
Yeni mahsul fıstık piyasaya girince bir hafta önce fiyatı 600 liradan satılan kavrulmuş Siirt fıstığının kilosu Kurtalan’da 450 liraya kadar düştü. Kurtalan’da fıstık satışı gerçekleştiren bazı kuruyemiş işletmeleri yeni mahsul Siirt fıstığının yer yer toplanmaya başladığını dile getirip piyasaya girmeye başladığını buna ek olarak Gaziantep ve Mardin’de fıstık hasadının tamamlandığını söyleyip genel orak artan fıstık arzının piyasada düşüş sağladığını aktardı. Garzan bölgesi sınırları içerisinde bazı fıstık tarlalarının ilkbahar mevsimi öncesi dolu ve donma olayıyla karşı karşıya kaldığını belirten kuruyemiş satıcıları mevcutta fıstık üretiminin geçen yıla oranla Kurtalan’da düşük olabileceğini kaydederken söz konusu durumun sadece bölgesel olduğunu ve fıstık üretiminin yapıldığı çevre iller için geçerli olmadığını söylüyor. Kuruyemiş satıcıları fıstıktaki hasat sezonunun ilerlemesiyle birlikte kavrulmuş Siirt fıstığının fiyatında bir miktar daha gerileme yaşanabileceğine işaret ediyor. (Ahmet Şinasi KILIÇASLAN)
Kavrulmuş Siirt fıstığının fiyatı 600 liradan 450 liraya kadar düştü.

Yeni mahsul fıstık piyasaya girince bir hafta önce fiyatı 600 liradan satılan kavrulmuş Siirt fıstığının kilosu Kurtalan’da 450 liraya kadar düştü.

Kurtalan’da fıstık satışı gerçekleştiren bazı kuruyemiş işletmeleri yeni mahsul Siirt fıstığının yer yer toplanmaya başladığını dile getirip piyasaya girmeye başladığını buna ek olarak Gaziantep ve Mardin’de fıstık hasadının tamamlandığını söyleyip genel orak artan fıstık arzının piyasada düşüş sağladığını aktardı.

Garzan bölgesi sınırları içerisinde bazı fıstık tarlalarının ilkbahar mevsimi öncesi dolu ve donma olayıyla karşı karşıya kaldığını belirten kuruyemiş satıcıları mevcutta fıstık üretiminin geçen yıla oranla Kurtalan’da düşük olabileceğini kaydederken söz konusu durumun sadece bölgesel olduğunu ve fıstık üretiminin yapıldığı çevre iller için geçerli olmadığını söylüyor.

Kuruyemiş satıcıları fıstıktaki hasat sezonunun ilerlemesiyle birlikte kavrulmuş Siirt fıstığının fiyatında bir miktar daha gerileme yaşanabileceğine işaret ediyor.

(Ahmet Şinasi KILIÇASLAN)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.