Sucuğu 75 Liraya Mal Edip 250 Liraya Sattılar: Gıda Sahtekarlığında Yeni Skandal

Güncel 26.10.2024 - 11:59, Güncelleme: 26.10.2024 - 11:59 564 kez okundu.
 

Sucuğu 75 Liraya Mal Edip 250 Liraya Sattılar: Gıda Sahtekarlığında Yeni Skandal

Afyonkarahisar'da bozulmuş ve değiştirilmiş gıda ticareti yaptığı öne sürülen 2 firmaya adli ve idari işlem uygulandı.
Afyonkarahisar Valiliğinin sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşıma göre, İl Jandarma Komutanlığı ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri koordineli şekilde çalışma başlattı. Ekipler, kentte belirlenen iki adrese yaptığı operasyonda, içeriği değiştirilmiş ve etiketsiz 380 kilogram sucuk ile 400 litre sahte zeytinyağının yanı sıra bir miktar uyuşturucu ve 40 uyuşturucu hap ele geçirdi. Düşük maliyette üretilen sahte gıdalara el konulan operasyonda, 2 firmaya adli ve idari işlem uygulandı. 75 TL'YE MAL EDİP 250 TL'YE SAATILAR Gerçekleştirilen operasyonda bir şahsın insan sağlığını hiçe sayarak 75 TL'ye mal ettiği sağlıksız sucukları 250 TL'den, sosyal medya hesapları üzerinden sattığı belirlendi. Operasyonda bir başka şahsın ise pamuk ve soya yağlarının içerisine aroma ve renklendirici katarak sahte zeytinyağı ürettiği ve satışa sunduğu tespit edildi. (AA)
Afyonkarahisar'da bozulmuş ve değiştirilmiş gıda ticareti yaptığı öne sürülen 2 firmaya adli ve idari işlem uygulandı.

Afyonkarahisar Valiliğinin sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşıma göre, İl Jandarma Komutanlığı ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri koordineli şekilde çalışma başlattı.

Ekipler, kentte belirlenen iki adrese yaptığı operasyonda, içeriği değiştirilmiş ve etiketsiz 380 kilogram sucuk ile 400 litre sahte zeytinyağının yanı sıra bir miktar uyuşturucu ve 40 uyuşturucu hap ele geçirdi.

Düşük maliyette üretilen sahte gıdalara el konulan operasyonda, 2 firmaya adli ve idari işlem uygulandı.

75 TL'YE MAL EDİP 250 TL'YE SAATILAR

Gerçekleştirilen operasyonda bir şahsın insan sağlığını hiçe sayarak 75 TL'ye mal ettiği sağlıksız sucukları 250 TL'den, sosyal medya hesapları üzerinden sattığı belirlendi. Operasyonda bir başka şahsın ise pamuk ve soya yağlarının içerisine aroma ve renklendirici katarak sahte zeytinyağı ürettiği ve satışa sunduğu tespit edildi.

(AA)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.