Kurtalan Belediyesi Zabıta Ekipleri Dolandırıcılara Karşı Uyardı!

Siirt 20.10.2024 - 15:17, Güncelleme: 20.10.2024 - 15:17 671 kez okundu.
 

Kurtalan Belediyesi Zabıta Ekipleri Dolandırıcılara Karşı Uyardı!

Kurtalan Belediyesi Zabıta Ekipleri çeşitli gerekçelerle bağış adı altında para toplayanlara karışı uyarıda bulunuyor.
Kurtalan Belediyesi Zabıta Ekipleri Lösemili çocuklar için Kurtalanlı vatandaşlardan para talebinde bulunan dolandırıcılara karşı yarıda bulundu. Kurtalan Belediyesi Zabıta Ekipleri Lösemi hastası çocukların adını kullanarak ilçede yaşayan vatandaşlardan para toplayan iki kadına müdahale etti. Zabıta ekipleri Lösemi hastası çocukların adını kullanan bu iki kadının geçerli belgelerinin olmadığını yaptıklarının dolandırıcılık yöntemi olduğunu belirterek haklarında cezai işlem yapılacağını aktardı. Kurtalan Belediyesi Zabıta Ekipleri bu tür dolandırıcılık vakalarının son dönemlerde yaygınlaştığını belirterek “Sahte makbuzlarla evlerde, çay ocaklarında esnaf dükkanlarında para toplayan, LÖSEV’den geliyoruz, yardıma muhtaç çocuklar için geliyor gibi gerekçelerle bağış adı altında vatandaşlarımızı dolandıranlara karşı dikkatli olmakta fayda var. Bu tür gerekçelerle bağış yapar mısınız diyecek kadar gözü dönmüş dolandırıcıları ve hayat hırsızlarıyla karşılaştığınızda mutlaka zabıta ekipleri, polis, jandarma mutlaka ihbar ediniz.” açıklaması yaptı. Söz konusu dolandırıcılara karşı Lösemili Çocukları Koruma Vakfı (LÖSEV)’de daha önce Kurtalan’ın çeşitli noktalarına uyarı broşürleri asmıştı.   (Abdulaziz ÖZCAN)  
Kurtalan Belediyesi Zabıta Ekipleri çeşitli gerekçelerle bağış adı altında para toplayanlara karışı uyarıda bulunuyor.

Kurtalan Belediyesi Zabıta Ekipleri Lösemili çocuklar için Kurtalanlı vatandaşlardan para talebinde bulunan dolandırıcılara karşı yarıda bulundu.

Kurtalan Belediyesi Zabıta Ekipleri Lösemi hastası çocukların adını kullanarak ilçede yaşayan vatandaşlardan para toplayan iki kadına müdahale etti.

Zabıta ekipleri Lösemi hastası çocukların adını kullanan bu iki kadının geçerli belgelerinin olmadığını yaptıklarının dolandırıcılık yöntemi olduğunu belirterek haklarında cezai işlem yapılacağını aktardı.

Kurtalan Belediyesi Zabıta Ekipleri bu tür dolandırıcılık vakalarının son dönemlerde yaygınlaştığını belirterek “Sahte makbuzlarla evlerde, çay ocaklarında esnaf dükkanlarında para toplayan, LÖSEV’den geliyoruz, yardıma muhtaç çocuklar için geliyor gibi gerekçelerle bağış adı altında vatandaşlarımızı dolandıranlara karşı dikkatli olmakta fayda var. Bu tür gerekçelerle bağış yapar mısınız diyecek kadar gözü dönmüş dolandırıcıları ve hayat hırsızlarıyla karşılaştığınızda mutlaka zabıta ekipleri, polis, jandarma mutlaka ihbar ediniz.” açıklaması yaptı.

Söz konusu dolandırıcılara karşı Lösemili Çocukları Koruma Vakfı (LÖSEV)’de daha önce Kurtalan’ın çeşitli noktalarına uyarı broşürleri asmıştı.

 

(Abdulaziz ÖZCAN)

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.