Kurtalan giriş ve çıkışlarına Kürtçe tabela

Siirt 24.09.2024 - 10:32, Güncelleme: 24.09.2024 - 10:32 425 kez okundu.
 

Kurtalan giriş ve çıkışlarına Kürtçe tabela

Kurtalan ilçe merkezinin giriş ve çıkışlarına Kürtçe ve Türkçe yazılı tabelalar dikildi
Kurtalan Belediyesi tarafından ilçenin giriş ve çık yollarına Kürtçe ve Türkçe yazılı tabelalar dikildi. İlçenin giriş çıkışlarına dikilen tabelalarda Kürtçe “OXIR BE”, Türkçe “Güle Güle” yazıları ve Kurtalan Belediyesi amblemi bulunuyor. Tekel Mahallesi Kurtalan Batman Karayolu, Yenimahalle Kurtalan-Siirt Karayoluna dikilen tabelalar görenleri şaşırttı. Kurtalan Belediyesi Eş Başkanı Sadiye Aktin, DEM Parti Belediye Meclis Üyeleriyle birlikte montaj ve dikim işlemi tamamlanan tabelaları yerinde inceledi. Eş Başkan Aktin, gazetecilere yaptığı açıklamalarda söz konusu ilçenin giriş ve çıkışlarına dikilen tabelalarda Kürtçe “OXIR BE”, ve Türkçe “Güle Güle” yazılarını gören vatandaşlardan olumlu geri dönüşler aldıklarını ifade edip “Dillerimiz zenginliğimizdir.” dedi.   (Abdulaziz ÖZCAN)  
Kurtalan ilçe merkezinin giriş ve çıkışlarına Kürtçe ve Türkçe yazılı tabelalar dikildi

Kurtalan Belediyesi tarafından ilçenin giriş ve çık yollarına Kürtçe ve Türkçe yazılı tabelalar dikildi.

İlçenin giriş çıkışlarına dikilen tabelalarda Kürtçe “OXIR BE”, Türkçe “Güle Güle” yazıları ve Kurtalan Belediyesi amblemi bulunuyor.

Tekel Mahallesi Kurtalan Batman Karayolu, Yenimahalle Kurtalan-Siirt Karayoluna dikilen tabelalar görenleri şaşırttı.

Kurtalan Belediyesi Eş Başkanı Sadiye Aktin, DEM Parti Belediye Meclis Üyeleriyle birlikte montaj ve dikim işlemi tamamlanan tabelaları yerinde inceledi.

Eş Başkan Aktin, gazetecilere yaptığı açıklamalarda söz konusu ilçenin giriş ve çıkışlarına dikilen tabelalarda Kürtçe “OXIR BE”, ve Türkçe “Güle Güle” yazılarını gören vatandaşlardan olumlu geri dönüşler aldıklarını ifade edip “Dillerimiz zenginliğimizdir.” dedi.

 

(Abdulaziz ÖZCAN)

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.