Sebze ve Meyve Fiyatları El Yakıyor!

Siirt 07.10.2024 - 16:44, Güncelleme: 07.10.2024 - 16:44 462 kez okundu.
 

Sebze ve Meyve Fiyatları El Yakıyor!

Kurtalan’da taze meyve ve sebzenin adresi konumunda olan pazarlarda vatandaşların büyük bölümü fiyatları pahalı buluyor.
Yaz mevsiminin bitmesiyle birlikte sebze ve meyvenin üretimde son zamanların yaşandığı bu dönemlerde pazar fiyatlarında da pahalılık sürüyor. Yaz mevsimi boyunca üretilen domates, patlıcan, biber, yeşil fasulye, üzüm, gibi sebze ve meyvelerin fiyatı önceki yıllara göre bu yıl el yakarken, yerli ürünün çıkması ile fiyatlar bir miktar aşağı indi. Sebze ve meyve fiyatlarında yaşanan düşüş tüketiciyi memnun edemezken Pazar esnafı da fiyatların geçen yıla oranla yüksek olduğunu teyit ediyor. Vatandaş ile satıcılar arasında fiyatlarda görüş ayını ne Pazarcı esnafı kazanabiliyor, nede tüketici ucuza sebze ve meyve tükete biliyor. Kurtalan’da pazar alışverişine çıkan Burhan Karataş; “Haftalık alışveriş yapmak için pazara geliyoruz. Fiyatlar o kadar pahalı ki bırak haftalığı günübirlik sebze ve meyve ihtiyacımızı bile gideremiyoruz. Her şey ateş pahası.” diyor. Karataş, Yaz Meyveleri çıkınca çarşı-pazarda fiyatlar düşer diyenlere atıf yaparak “Artık kimse demesin Yaz Mevsimi gelecek sebze ve meyvenin fiyatı düşecek. Üzümün kilosunu sordum 50 lira ben geçen yıl kışın ortasında bile 40 liraya alıyordum şuan üretim olmasına rağmen üzümün kilosu 50 lira.” dedi. Domates, patlıcan, biber ve salatalık fiyatının da pahalı olduğunu söyleyen Karataş; “Pazar alışverişi için geldik sadece soğan satın alabildik. Yazıktır günahtır, daha kış mevsimi gelmedi üretim var. Şuan fiyatlar böyleyse Kış mevsiminde nasıl olur.” sözlerini sarf etti. (Abdulaziz ÖZCAN)
Kurtalan’da taze meyve ve sebzenin adresi konumunda olan pazarlarda vatandaşların büyük bölümü fiyatları pahalı buluyor.

Yaz mevsiminin bitmesiyle birlikte sebze ve meyvenin üretimde son zamanların yaşandığı bu dönemlerde pazar fiyatlarında da pahalılık sürüyor.

Yaz mevsimi boyunca üretilen domates, patlıcan, biber, yeşil fasulye, üzüm, gibi sebze ve meyvelerin fiyatı önceki yıllara göre bu yıl el yakarken, yerli ürünün çıkması ile fiyatlar bir miktar aşağı indi.

Sebze ve meyve fiyatlarında yaşanan düşüş tüketiciyi memnun edemezken Pazar esnafı da fiyatların geçen yıla oranla yüksek olduğunu teyit ediyor.

Vatandaş ile satıcılar arasında fiyatlarda görüş ayını ne Pazarcı esnafı kazanabiliyor, nede tüketici ucuza sebze ve meyve tükete biliyor.

Kurtalan’da pazar alışverişine çıkan Burhan Karataş; “Haftalık alışveriş yapmak için pazara geliyoruz. Fiyatlar o kadar pahalı ki bırak haftalığı günübirlik sebze ve meyve ihtiyacımızı bile gideremiyoruz. Her şey ateş pahası.” diyor.

Karataş, Yaz Meyveleri çıkınca çarşı-pazarda fiyatlar düşer diyenlere atıf yaparak “Artık kimse demesin Yaz Mevsimi gelecek sebze ve meyvenin fiyatı düşecek. Üzümün kilosunu sordum 50 lira ben geçen yıl kışın ortasında bile 40 liraya alıyordum şuan üretim olmasına rağmen üzümün kilosu 50 lira.” dedi.

Domates, patlıcan, biber ve salatalık fiyatının da pahalı olduğunu söyleyen Karataş; “Pazar alışverişi için geldik sadece soğan satın alabildik. Yazıktır günahtır, daha kış mevsimi gelmedi üretim var. Şuan fiyatlar böyleyse Kış mevsiminde nasıl olur.” sözlerini sarf etti.

(Abdulaziz ÖZCAN)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.