Siirt Aile Hekimleri Derneği’nden Milletvekili Sarıtaş’a Sert Tepki

Siirt 20.09.2024 - 22:53, Güncelleme: 20.09.2024 - 22:53 1514 kez okundu.
 

Siirt Aile Hekimleri Derneği’nden Milletvekili Sarıtaş’a Sert Tepki

Siirt Aile Hekimleri Derneği (SİAHED) Başkanı Özgür Aydın, Siirt Milletvekili Sabahat Erdoğan Sarıtaş’ın, Türkçe bilmeyen yaşlı bir hastanın muayene edilmediği iddiasıyla meclise verdiği soru önergesine sert tepki gösterdi. Aydın, yaptığı açıklamada, söz konusu iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirterek, bu tür iddiaların Siirt’teki sağlık çalışanlarını zan altında bıraktığını ifade etti.
Aydın açıklamasında, "İlimizi temsilen TBMM’de görev yapan Milletvekili Sabahat Erdoğan Sarıtaş’ın Türkçe bilmeyen yaşlı bir hastanın muayene edilmediğini iddia ettiği olayla ilgili meclise soru önergesi vermesi kabul edilebilir değildir. Ülkemizde anadilinden ötürü dışlanan tek bir vatandaşımız bile yokken, bu iddiayı Siirt ilimizde görev yapan sağlık çalışanlarımıza isnat etmesi gerçekten utanç vericidir." dedi. "Gerçekler Ortadayken Bu İddialarla Ne Amaçlanıyor?" Aydın, Sarıtaş’a yönelik sert eleştirilerde bulunarak, iddianın doğruluğunun araştırılmadığını öne sürdü. Aydın, "Sayın Sarıtaş, bu utanç verici iddiayı gündeme getirmeden önce zan altında bırakılan doktor meslektaşımızla, işitme testlerini yapan odiyometristle ya da Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi ve İl Sağlık Müdürü ile görüştünüz mü? Hiçbir araştırma yapmadığınızı düşünüyorum, çünkü olayın gerçekliğini öğrenmek gibi bir derdiniz olmadı." ifadelerini kullandı. Aydın, olayın detaylarına da açıklık getirerek, Türkçe bilmeyen hastanın muayenesinin KBB doktoru tarafından yapıldığını, işitme testinde ise yaşlılıktan ötürü uyum sağlayamadığını belirtti. "Hasta, odiyometrist tarafından teste tabi tutulmuş, ancak standart Türkçe kelimeleri tekrarlayamadığı için 'Hasta Türkçe bilmediğinden SRT değerleri ölçülemedi' notu düşülmüştür. Hem doktor hem de odiyometrist Kürtçe bilmektedir. İddiaların hiçbir dayanağı yoktur." dedi. "Gerçekçi ve Mantıklı İşler Üzerine Yoğunlaşın" Aydın, Milletvekili Sarıtaş’ı sorumsuzca gündem yaratmakla suçlayarak, "Hiçbir vatandaşımıza sağlık hizmetlerinde ayrımcılık yapılmadığı gibi, bu iddiaların gerçekle bir ilgisi yoktur. Amacınızın soru sormak olmadığı, ülke gündemini yalan iddialarla meşgul etmek olduğu ortadadır. Eğer vekilliğinizi hakkıyla yapmak istiyorsanız, gerçekçi ve mantıklı işler üzerine yoğunlaşın." diyerek açıklamasını sonlandırdı. (Haber Merkezi)
Siirt Aile Hekimleri Derneği (SİAHED) Başkanı Özgür Aydın, Siirt Milletvekili Sabahat Erdoğan Sarıtaş’ın, Türkçe bilmeyen yaşlı bir hastanın muayene edilmediği iddiasıyla meclise verdiği soru önergesine sert tepki gösterdi. Aydın, yaptığı açıklamada, söz konusu iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirterek, bu tür iddiaların Siirt’teki sağlık çalışanlarını zan altında bıraktığını ifade etti.

Aydın açıklamasında, "İlimizi temsilen TBMM’de görev yapan Milletvekili Sabahat Erdoğan Sarıtaş’ın Türkçe bilmeyen yaşlı bir hastanın muayene edilmediğini iddia ettiği olayla ilgili meclise soru önergesi vermesi kabul edilebilir değildir. Ülkemizde anadilinden ötürü dışlanan tek bir vatandaşımız bile yokken, bu iddiayı Siirt ilimizde görev yapan sağlık çalışanlarımıza isnat etmesi gerçekten utanç vericidir." dedi.

"Gerçekler Ortadayken Bu İddialarla Ne Amaçlanıyor?"

Aydın, Sarıtaş’a yönelik sert eleştirilerde bulunarak, iddianın doğruluğunun araştırılmadığını öne sürdü. Aydın, "Sayın Sarıtaş, bu utanç verici iddiayı gündeme getirmeden önce zan altında bırakılan doktor meslektaşımızla, işitme testlerini yapan odiyometristle ya da Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi ve İl Sağlık Müdürü ile görüştünüz mü? Hiçbir araştırma yapmadığınızı düşünüyorum, çünkü olayın gerçekliğini öğrenmek gibi bir derdiniz olmadı." ifadelerini kullandı.

Aydın, olayın detaylarına da açıklık getirerek, Türkçe bilmeyen hastanın muayenesinin KBB doktoru tarafından yapıldığını, işitme testinde ise yaşlılıktan ötürü uyum sağlayamadığını belirtti. "Hasta, odiyometrist tarafından teste tabi tutulmuş, ancak standart Türkçe kelimeleri tekrarlayamadığı için 'Hasta Türkçe bilmediğinden SRT değerleri ölçülemedi' notu düşülmüştür. Hem doktor hem de odiyometrist Kürtçe bilmektedir. İddiaların hiçbir dayanağı yoktur." dedi.

"Gerçekçi ve Mantıklı İşler Üzerine Yoğunlaşın"

Aydın, Milletvekili Sarıtaş’ı sorumsuzca gündem yaratmakla suçlayarak, "Hiçbir vatandaşımıza sağlık hizmetlerinde ayrımcılık yapılmadığı gibi, bu iddiaların gerçekle bir ilgisi yoktur. Amacınızın soru sormak olmadığı, ülke gündemini yalan iddialarla meşgul etmek olduğu ortadadır. Eğer vekilliğinizi hakkıyla yapmak istiyorsanız, gerçekçi ve mantıklı işler üzerine yoğunlaşın." diyerek açıklamasını sonlandırdı.

(Haber Merkezi)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.