Siirt Kurtalan’da Muhtarlar Dolandırıcının Hedefi Oldu

Siirt 25.09.2024 - 10:49, Güncelleme: 25.09.2024 - 10:49 1051 kez okundu.
 

Siirt Kurtalan’da Muhtarlar Dolandırıcının Hedefi Oldu

Siirt'in Kurtalan ilçesinde bir dolandırıcı, mahalle muhtarlarını hedef alarak telefon üzerinden iş vaadiyle para talep etti.
Kendini Siirt Üniversitesi personel departmanında görevli olarak tanıtan şahıs, temizlik personeli olarak işe alınacak kişilerin muhtarlar tarafından önerilebileceğini belirterek, bu fırsat karşılığında maddi talepte bulundu. Dolandırıcı, muhtarlara "Siirt Üniversitesi personel departmanından arıyorum. İyi bir insan olduğunuz için, istediğiniz iki kişiyi üniversiteye temizlik personeli olarak alacağız." ifadelerini kullanarak muhtarları dolandırmaya çalıştı. İçişleri Bakanlığı kendini asker, polis ve kamu görevlisi olarak tanıtan şahıslara para gönderilmemesi konusunda vatandaşları uyarmasına rağmen bu tür dolandırıcılık girişimleri sürüyor. Yetkililer, özellikle kamu kurumlarının adını kullanan dolandırıcılık vakalarına karşı dikkatli olunması gerektiğini vurguluyor. Telefonla gelen iş tekliflerine ve para taleplerine karşı tedbirli olunması gerektiği belirtiliyor. (Abdulaziz ÖZCAN)    
Siirt'in Kurtalan ilçesinde bir dolandırıcı, mahalle muhtarlarını hedef alarak telefon üzerinden iş vaadiyle para talep etti.

Kendini Siirt Üniversitesi personel departmanında görevli olarak tanıtan şahıs, temizlik personeli olarak işe alınacak kişilerin muhtarlar tarafından önerilebileceğini belirterek, bu fırsat karşılığında maddi talepte bulundu.

Dolandırıcı, muhtarlara "Siirt Üniversitesi personel departmanından arıyorum. İyi bir insan olduğunuz için, istediğiniz iki kişiyi üniversiteye temizlik personeli olarak alacağız." ifadelerini kullanarak muhtarları dolandırmaya çalıştı.

İçişleri Bakanlığı kendini asker, polis ve kamu görevlisi olarak tanıtan şahıslara para gönderilmemesi konusunda vatandaşları uyarmasına rağmen bu tür dolandırıcılık girişimleri sürüyor.

Yetkililer, özellikle kamu kurumlarının adını kullanan dolandırıcılık vakalarına karşı dikkatli olunması gerektiğini vurguluyor. Telefonla gelen iş tekliflerine ve para taleplerine karşı tedbirli olunması gerektiği belirtiliyor.

(Abdulaziz ÖZCAN)

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.