Sonbahar ve Kış Öncesi Araç Bakımı Uyarısı

Siirt 21.09.2024 - 17:38, Güncelleme: 21.09.2024 - 17:38 2057 kez okundu.
 

Sonbahar ve Kış Öncesi Araç Bakımı Uyarısı

Oto bakım ustaları, Sonbahar ve Kış Mevsimi öncesinde araba sahiplerini kışlık araç bakımlarını yaptırmaları konusunda uyarıyor.
Yağışlı havaların başlamasına kısa bir süre kalmışken, oto bakım ustaları araç sahiplerine hazırlıklarını tamamlamaları yönünde tavsiyelerde bulunuyor. Oto bakım ustaları, periyodik bakımın yanı sıra mevsimsel bakımların da yapılması gerektiğine dikkat çekerek, trafik güvenliğinin tehlikeye girmemesi için tüm araç sahiplerinin bu bakımları aksatmadan yapmaları gerektiğini vurguluyor. Kurtalan Sümer Mahallesi Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı'nda faaliyet gösteren Hakan Oto Bakım Merkezi sahibi Hakan Selen, Sonbahar ve Kış Mevsimi öncesinde mutlaka araç bakımlarının yapılması gerektiğini belirtti. Selen, şu an yapılan bakımların hem araçlara hem de cüzdanlara fayda sağlayacağını ifade etti. Selen, "Araç sahibi vatandaşlarımıza kışlık lastiklerini şimdiden almalarını ve hazırda tutmalarını tavsiye ediyoruz. Ayrıca, aracın en önemli bölümü olan motoru soğuk hava ve don olaylarına karşı korumak için antifriz değişimi mutlaka yapılmalıdır. Antifriz değişmeyen ve soğuğa maruz kalan araçlarda ciddi hasarlar meydana gelebilir. Motor yağı değişimi de çok önemlidir; belirli kilometre aralıklarında motor yağı mutlaka değiştirilmelidir. Lastik hava basıncı ve camlardaki ısıtma sistemlerinin de kontrol edilmesi büyük önem taşımaktadır," şeklinde konuştu. Son olarak, Selen, Sonbahar mevsiminde araç aydınlatma sistemlerinin kritik bir öneme sahip olduğunu hatırlatarak, oto bakım hazırlıkları sırasında araç farlarının da gözden geçirilmesi gerektiğine vurgu yaptı. (Ahmet Şinasi KILIÇASLAN)    
Oto bakım ustaları, Sonbahar ve Kış Mevsimi öncesinde araba sahiplerini kışlık araç bakımlarını yaptırmaları konusunda uyarıyor.

Yağışlı havaların başlamasına kısa bir süre kalmışken, oto bakım ustaları araç sahiplerine hazırlıklarını tamamlamaları yönünde tavsiyelerde bulunuyor.

Oto bakım ustaları, periyodik bakımın yanı sıra mevsimsel bakımların da yapılması gerektiğine dikkat çekerek, trafik güvenliğinin tehlikeye girmemesi için tüm araç sahiplerinin bu bakımları aksatmadan yapmaları gerektiğini vurguluyor.

Kurtalan Sümer Mahallesi Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı'nda faaliyet gösteren Hakan Oto Bakım Merkezi sahibi Hakan Selen, Sonbahar ve Kış Mevsimi öncesinde mutlaka araç bakımlarının yapılması gerektiğini belirtti. Selen, şu an yapılan bakımların hem araçlara hem de cüzdanlara fayda sağlayacağını ifade etti.

Selen, " Araç sahibi vatandaşlarımıza kışlık lastiklerini şimdiden almalarını ve hazırda tutmalarını tavsiye ediyoruz. Ayrıca, aracın en önemli bölümü olan motoru soğuk hava ve don olaylarına karşı korumak için antifriz değişimi mutlaka yapılmalıdır. Antifriz değişmeyen ve soğuğa maruz kalan araçlarda ciddi hasarlar meydana gelebilir. Motor yağı değişimi de çok önemlidir; belirli kilometre aralıklarında motor yağı mutlaka değiştirilmelidir. Lastik hava basıncı ve camlardaki ısıtma sistemlerinin de kontrol edilmesi büyük önem taşımaktadır," şeklinde konuştu.

Son olarak, Selen, Sonbahar mevsiminde araç aydınlatma sistemlerinin kritik bir öneme sahip olduğunu hatırlatarak, oto bakım hazırlıkları sırasında araç farlarının da gözden geçirilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

(Ahmet Şinasi KILIÇASLAN)

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.