Çiftçilere önemli uyarı

Güncel 11.04.2023 - 16:44, Güncelleme: 11.04.2023 - 16:44 3424+ kez okundu.
 

Çiftçilere önemli uyarı

Yağışlardan sonra hububatta Septorya ve Pas hastalıklarına Karşı uyarıda bulunuldu.
Siirt İl Tarım ve Orman Müdürlüğü çiftçilere önemli bir uyarıda bulunuldu. Yapılan açıklamada, “Yaprak üzerinde küçük koyu benekler halinde lekeler görülür. Bu nedenle benekli yaprak lekesi olarak bilinir. Hastalığın istediği sıcaklık 20-25 derece ve yağışlı havalardır. 5-35 derece arasında da gelişir. Bunun dışında yüksek sıcaklık ve düşük sıcaklıkta hastalık ilerlemez. Hastalık ilk olarak yaşlı yapraklarda görülür. Daha sonra yukarıya doğru çıkar. Hastalığın yayılma hızı çevre koşullarına ve çeşide göre değişir.” denildi. Ürünlerinde bu hastalıklara karşılaşanların doğru ilaç önerisi için Siirt Tarım ve Orman İl ve İlçe Müdürlükleri uzmanlarına danışması gerektiği belirtilerek uygun ve usulüne uygun olmayan ilaçlama verim ve ekonomik kayıplara sebep olacağı kaydedildi. (Haber Merkezi)
Yağışlardan sonra hububatta Septorya ve Pas hastalıklarına Karşı uyarıda bulunuldu.

Siirt İl Tarım ve Orman Müdürlüğü çiftçilere önemli bir uyarıda bulunuldu.

Yapılan açıklamada,

“Yaprak üzerinde küçük koyu benekler halinde lekeler görülür. Bu nedenle benekli yaprak lekesi olarak bilinir. Hastalığın istediği sıcaklık 20-25 derece ve yağışlı havalardır. 5-35 derece arasında da gelişir. Bunun dışında yüksek sıcaklık ve düşük sıcaklıkta hastalık ilerlemez.

Hastalık ilk olarak yaşlı yapraklarda görülür. Daha sonra yukarıya doğru çıkar. Hastalığın yayılma hızı çevre koşullarına ve çeşide göre değişir.” denildi.

Ürünlerinde bu hastalıklara karşılaşanların doğru ilaç önerisi için Siirt Tarım ve Orman İl ve İlçe Müdürlükleri uzmanlarına danışması gerektiği belirtilerek uygun ve usulüne uygun olmayan ilaçlama verim ve ekonomik kayıplara sebep olacağı kaydedildi.

(Haber Merkezi)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.