Sahte bal sağlığı tehdit ediyor

Siirt 30.09.2024 - 18:24, Güncelleme: 30.09.2024 - 18:24 161 kez okundu.
 

Sahte bal sağlığı tehdit ediyor

Siirt’e arı yetiştiriciliğinde önemli bir rol oynayan Kurtalan’da arı kovanlarından bal toplanmaya başlandı.
Arı yetiştiricileri kovanlardan topladıkları balların bir bölümünü süzerken bir bölümünü de tekler halinde müşterilerine satıyor. Satışı yapılan balların çoğu için genel olarak hakiki ve şekersiz denilse de bal alırken sahte olanına dikkat etmekte son derece fayda var. Sahte ballarla ilgili birçok uzman “Sağlık açısından zararlı.” diyor. Sahte balların tespiti için birkaç inceleme yapılması yetiyor olsa bile birçok vatandaş bu kalite kontrolü yapamıyor. Kalite kontrolü yapılmayan balların hakiki olup olmadığı neredeyse imkansız. Hakiki olmayan ballar, özellikle şeker hastaları için ölümcül olabilmekle birlikte, hakiki ballar ise bin bir derde deva oluyor. Arı yetiştiricilerinin tavsiyesi tüketicilerin satın aldıkları balları mutlaka çevrelerine danışarak satın almaları yönünde oluyor. (Ahmet Şinasi KILIÇASLAN)
Siirt’e arı yetiştiriciliğinde önemli bir rol oynayan Kurtalan’da arı kovanlarından bal toplanmaya başlandı.

Arı yetiştiricileri kovanlardan topladıkları balların bir bölümünü süzerken bir bölümünü de tekler halinde müşterilerine satıyor.

Satışı yapılan balların çoğu için genel olarak hakiki ve şekersiz denilse de bal alırken sahte olanına dikkat etmekte son derece fayda var.

Sahte ballarla ilgili birçok uzman “ Sağlık açısından zararlı.” diyor.

Sahte balların tespiti için birkaç inceleme yapılması yetiyor olsa bile birçok vatandaş bu kalite kontrolü yapamıyor.

Kalite kontrolü yapılmayan balların hakiki olup olmadığı neredeyse imkansız.

Hakiki olmayan ballar, özellikle şeker hastaları için ölümcül olabilmekle birlikte, hakiki ballar ise bin bir derde deva oluyor.

Arı yetiştiricilerinin tavsiyesi tüketicilerin satın aldıkları balları mutlaka çevrelerine danışarak satın almaları yönünde oluyor.

(Ahmet Şinasi KILIÇASLAN)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.