Kurtalan’da Doğalgaz Hizmetinde Ayrımcılık İddiası!

Siirt 30.09.2024 - 17:10, Güncelleme: 30.09.2024 - 17:12 567 kez okundu.
 

Kurtalan’da Doğalgaz Hizmetinde Ayrımcılık İddiası!

Kurtalan’ın Güney Mahallesi sakinleri, mahallelerine doğalgaz hattı çekilmiş olmasına rağmen evlerine doğalgaz verilmediğini belirterek ederek tepkilerini dile getirdi. Aynı mahallede yer alan yeni TOKİ konutlarına doğalgaz sağlandığını belirten vatandaşlar, kendilerine yönelik ayrımcılık yapıldığını savundu.
Mahalle halkı, eskiden köy statüsünde olan mahallelerine doğalgazın gelmesine rağmen bu hizmetten faydalanamadıklarını ifade ediyor. Evlerinde doğalgaz bulunmayan bazı mahalle sakinleri ise kış aylarına hazırlık için yola serdikleri kömürleri öğüterek fındık kömüre çevirmek zorunda kaldıklarını belirtiyor. "Doğalgaz hattı evimin önünden geçiyor ama faydalanamıyorum" Güney Mahallesi sakinlerinden Orhan Keteci, doğalgaz hattının evinin 75 metre önünden geçmesine rağmen kendisine doğalgaz verilmediğini vurguladı. Keteci, yaptığı başvurulara rağmen herhangi bir sonuç alamadığını ve mesafenin fazla olmasının gerekçe gösterildiğini belirtti. Yaşadığı mağduriyeti şu sözlerle dile getirdi: “Ben şu anda asfaltın ortasında kalorifer kazanı için kömür öğütüyorum, fındık kömüre çevirmeye çalışıyorum. Evimin önünden doğalgaz hattı geçmesine rağmen bu hizmeti alamıyorum. TOKİ konutlarına doğalgaz verdiler ama bizim evlerimize gelmedi.” 14 yaşındaki Muhammed: "Üşüyoruz, ders çalışamıyoruz" Mahalledeki diğer sakinler de benzer sıkıntılarla karşı karşıya. Özellikle kışın soğuk günlerinde birden fazla odayı ısıtamadıklarını ifade eden aileler, ısınma sorununu sobayla çözmeye çalışıyor. Mahalle sakinlerinden 14 yaşındaki Muhammed Güney Keteci ise sadece bir soba ile bir odayı ısıtabildiklerini, diğer odalarda üşüdüklerini belirtti. Muhammed, yaşadığı durumu şu sözlerle aktardı: “Evimizde bir soba yanıyor, diğer odalarda üşüyoruz. Ders çalışamıyoruz. Doğalgaz hattı hemen önümüzde olmasına rağmen bize vermiyorlar. Devlet büyüklerimizden yardım bekliyoruz, lütfen bize doğalgaz verin.” Çözüm Bekleniyor Mahalle sakinleri, doğalgaz hattının mahallelerine kadar getirilmesine rağmen evlerine doğalgaz verilmemesinin büyük bir haksızlık olduğunu düşünüyor. TOKİ konutlarına sağlanan hizmetin mahalleye de verilmesini talep eden vatandaşlar, yetkililerden bir an önce çözüm bekliyor.   (Abdulaziz ÖZCAN)
Kurtalan’ın Güney Mahallesi sakinleri, mahallelerine doğalgaz hattı çekilmiş olmasına rağmen evlerine doğalgaz verilmediğini belirterek ederek tepkilerini dile getirdi. Aynı mahallede yer alan yeni TOKİ konutlarına doğalgaz sağlandığını belirten vatandaşlar, kendilerine yönelik ayrımcılık yapıldığını savundu.

Mahalle halkı, eskiden köy statüsünde olan mahallelerine doğalgazın gelmesine rağmen bu hizmetten faydalanamadıklarını ifade ediyor. Evlerinde doğalgaz bulunmayan bazı mahalle sakinleri ise kış aylarına hazırlık için yola serdikleri kömürleri öğüterek fındık kömüre çevirmek zorunda kaldıklarını belirtiyor.

"Doğalgaz hattı evimin önünden geçiyor ama faydalanamıyorum"

Güney Mahallesi sakinlerinden Orhan Keteci, doğalgaz hattının evinin 75 metre önünden geçmesine rağmen kendisine doğalgaz verilmediğini vurguladı. Keteci, yaptığı başvurulara rağmen herhangi bir sonuç alamadığını ve mesafenin fazla olmasının gerekçe gösterildiğini belirtti.

Yaşadığı mağduriyeti şu sözlerle dile getirdi:

“Ben şu anda asfaltın ortasında kalorifer kazanı için kömür öğütüyorum, fındık kömüre çevirmeye çalışıyorum. Evimin önünden doğalgaz hattı geçmesine rağmen bu hizmeti alamıyorum. TOKİ konutlarına doğalgaz verdiler ama bizim evlerimize gelmedi.”

14 yaşındaki Muhammed: "Üşüyoruz, ders çalışamıyoruz"

Mahalledeki diğer sakinler de benzer sıkıntılarla karşı karşıya. Özellikle kışın soğuk günlerinde birden fazla odayı ısıtamadıklarını ifade eden aileler, ısınma sorununu sobayla çözmeye çalışıyor.

Mahalle sakinlerinden 14 yaşındaki Muhammed Güney Keteci ise sadece bir soba ile bir odayı ısıtabildiklerini, diğer odalarda üşüdüklerini belirtti. Muhammed, yaşadığı durumu şu sözlerle aktardı:

“Evimizde bir soba yanıyor, diğer odalarda üşüyoruz. Ders çalışamıyoruz. Doğalgaz hattı hemen önümüzde olmasına rağmen bize vermiyorlar. Devlet büyüklerimizden yardım bekliyoruz, lütfen bize doğalgaz verin.”

Çözüm Bekleniyor

Mahalle sakinleri, doğalgaz hattının mahallelerine kadar getirilmesine rağmen evlerine doğalgaz verilmemesinin büyük bir haksızlık olduğunu düşünüyor. TOKİ konutlarına sağlanan hizmetin mahalleye de verilmesini talep eden vatandaşlar, yetkililerden bir an önce çözüm bekliyor.

 

(Abdulaziz ÖZCAN)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.