Kurtalan’da Miniklere Yangın Eğitimi Verildi

Siirt 03.10.2024 - 15:43, Güncelleme: 03.10.2024 - 15:43 1202 kez okundu.
 

Kurtalan’da Miniklere Yangın Eğitimi Verildi

Kurtalan Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, Zübeyde Hanım Anaokulu'nda yangın eğitimi düzenleyerek öğrencilere yangın anında nasıl davranmaları gerektiğini uygulamalı olarak gösterdi.
Kurtalan Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, Cumhuriyet Mahallesi'nde yer alan Zübeyde Hanım Anaokulu öğrencilerine yönelik yangın güvenliği eğitimi düzenledi. Eğitim kapsamında, anaokulu bahçesinde yapılan etkinlikte itfaiye ekipleri çocuklara yangın sırasında nasıl davranmaları gerektiğini uygulamalı olarak gösterdi. Eğitimde, itfaiye ekipleri kontrollü bir şekilde kağıt parçalarını yakarak hızlı bir müdahale ile ateşi söndürdü. Bu esnada çocuklar, yangın söndürme işlemlerini dikkatle izleyerek güvenlik önlemlerini öğrenme fırsatı buldular. Ayrıca, 112 acil servis hattını aramanın önemi vurgulandı ve yanıcı maddelerle oynamamaları gerektiği anlatıldı. Kurtalan Belediyesi itfaiye ekipleri, bu tür eğitimlerin artarak devam edeceğini belirtti. (Ahmet Şinasi KILIÇASLAN)
Kurtalan Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, Zübeyde Hanım Anaokulu'nda yangın eğitimi düzenleyerek öğrencilere yangın anında nasıl davranmaları gerektiğini uygulamalı olarak gösterdi.

Kurtalan Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, Cumhuriyet Mahallesi'nde yer alan Zübeyde Hanım Anaokulu öğrencilerine yönelik yangın güvenliği eğitimi düzenledi. Eğitim kapsamında, anaokulu bahçesinde yapılan etkinlikte itfaiye ekipleri çocuklara yangın sırasında nasıl davranmaları gerektiğini uygulamalı olarak gösterdi.

Eğitimde, itfaiye ekipleri kontrollü bir şekilde kağıt parçalarını yakarak hızlı bir müdahale ile ateşi söndürdü. Bu esnada çocuklar, yangın söndürme işlemlerini dikkatle izleyerek güvenlik önlemlerini öğrenme fırsatı buldular. Ayrıca, 112 acil servis hattını aramanın önemi vurgulandı ve yanıcı maddelerle oynamamaları gerektiği anlatıldı.

Kurtalan Belediyesi itfaiye ekipleri, bu tür eğitimlerin artarak devam edeceğini belirtti.

(Ahmet Şinasi KILIÇASLAN)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.