Ahlat’ta Hasat Mevsimi, Kurtalan’da Domates Fiyatlarını Düşürdü

Siirt 03.10.2024 - 16:25, Güncelleme: 03.10.2024 - 16:25 1694 kez okundu.
 

Ahlat’ta Hasat Mevsimi, Kurtalan’da Domates Fiyatlarını Düşürdü

Kurtalanlı vatandaşlar yaz mevsiminde yetişen Ahlat domatesine yoğun ilgi göstermeye devam ediyor.
En çok tüketilen yaz mevsimi sebzesi olan domatesler Ahlat’tan getirilerek Kurtalan da kasa kasa satılmaya devam ediyor. Ahlat domatesinin büyük bir bölümü Kurtalanlı kadınların elinden konserve ve salça olurken çarşı pazara gelen bol miktardaki domates sayesinde üründe yaşanan fiyat düşüşü son bir aydır dip seviyelerde seyrediyor. Yaz mevsiminde bol miktarda yetişen ahlat domatesinin kilosu 10 liradan satıldığı Kurtalan’da kasa kasa domates satan Recep Onur, satışlardan memnun olduğunu ve düşen domates fiyatları nedeniyle müşterilerden gayet olumlu geri dönüşler aldığını söylüyor. Kilosunu 10 liraya sattığı yerli Ahlat domatesinin üretimi için son demlerin olduğunu belirten Onur, “Günlük tüketimden ziyade en çok konserve ve salça yapımı için sattığımız Ahlat domatesinin üretim sezonu yakında bitecek. Burada kilosunu 10 liradan sattığımız domatesin üretimi tamamlanınca çarşı ve pazardaki fiyatı da artar.” sözlerini kullanarak müşterilerine domates ihtiyaçlarını şimdiden karşılamaları gerektiğini vurguladı.   (Ahmet Şinasi KILIÇASLAN)
Kurtalanlı vatandaşlar yaz mevsiminde yetişen Ahlat domatesine yoğun ilgi göstermeye devam ediyor.

En çok tüketilen yaz mevsimi sebzesi olan domatesler Ahlat’tan getirilerek Kurtalan da kasa kasa satılmaya devam ediyor.

Ahlat domatesinin büyük bir bölümü Kurtalanlı kadınların elinden konserve ve salça olurken çarşı pazara gelen bol miktardaki domates sayesinde üründe yaşanan fiyat düşüşü son bir aydır dip seviyelerde seyrediyor.

Yaz mevsiminde bol miktarda yetişen ahlat domatesinin kilosu 10 liradan satıldığı Kurtalan’da kasa kasa domates satan Recep Onur, satışlardan memnun olduğunu ve düşen domates fiyatları nedeniyle müşterilerden gayet olumlu geri dönüşler aldığını söylüyor.

Kilosunu 10 liraya sattığı yerli Ahlat domatesinin üretimi için son demlerin olduğunu belirten Onur, “Günlük tüketimden ziyade en çok konserve ve salça yapımı için sattığımız Ahlat domatesinin üretim sezonu yakında bitecek. Burada kilosunu 10 liradan sattığımız domatesin üretimi tamamlanınca çarşı ve pazardaki fiyatı da artar.” sözlerini kullanarak müşterilerine domates ihtiyaçlarını şimdiden karşılamaları gerektiğini vurguladı.

 

(Ahmet Şinasi KILIÇASLAN)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.