Bingöl, Kurtalan’ın Su Sorununu TBB’ye taşıdı

Siirt 03.10.2024 - 16:44, Güncelleme: 03.10.2024 - 19:36 3411 kez okundu.
 

Bingöl, Kurtalan’ın Su Sorununu TBB’ye taşıdı

Kurtalan Belediye Eş Başkanı Ali Rıza Bingöl, Stratejik Plan Çalışmalarında Kurtalan’ın Su Sorununu Gündeme Getirdi.
Türkiye Belediyeler Birliği Stratejik Plan Çalışmaları paydaş buluşmalarında Kurtalan Belediye Eş Başkanı Ali Rıza Bingöl, ilçenin yaşamsal sorunlarından biri olan su sıkıntısını dile getirdi. Bingöl, yaklaşık 40 bin nüfuslu Kurtalan'da su kesintilerinin ciddi sıkıntılara yol açtığını vurguladı. Bilkent'te düzenlenen toplantıda Bingöl, su sorununun boyutlarına dikkat çekerek, “Su kesintisinin olduğu günlerde vatandaşlar belediyeye akın ediyor. Günde yaklaşık 700 kişi su sorunu hakkında mesaj yoluyla şikayetlerini ileterek mağduriyetlerini bildiriyor. Bu durum, halkın ulaşılabilir olduğumuzu göstermesi açısından olumlu olsa da sorunun ne denli büyük olduğunu ortaya koyuyor. Su hakkı, yaşamsal bir haktır ve halkın bu hakları Anayasal güvence altındadır.” ifadelerini kullandı. Kurtalan’a suyun 90 kilometre mesafeden geldiğini belirten Bingöl, suyun ilçeye ulaşana kadar çeşitli yerleşim birimlerine verildiğini ve bu nedenle ilçeye yeterli miktarda su kalmadığını açıkladı. Türkiye Belediyeler Birliği'nden bu sorunun çözümü için destek beklediklerini belirten Bingöl, “Birlik, Kurtalan'ın su sorununun çözümü için elini taşın altına koymalıdır.” dedi. Yaklaşık altı ay önce göreve başlayan Bingöl, belediyenin karşı karşıya kaldığı maddi sıkıntılara da değindi. Bingöl, 5 yıl boyunca iktidar partisinin, ardından 5 yıl kayyım yönetiminin idaresinde olan Kurtalan’ın birikmiş sorunlarını çözmek için çaba sarf ettiklerini belirtti. Bingöl, “Seçimden hemen sonra belediyemize ait araçlar Siirt İl Özel İdaresine tahsis edilmiş, belediyenin değerli taşınmazları başka kurumlara devredilmiştir.” dedi. Bingöl, Türkiye Belediyeler Birliği'ne önemli bir öneride bulunarak, ülkenin farklı bölgelerindeki sorunların hızlı bir şekilde tespit edilmesi ve çözüme kavuşturulması için acil komisyonlar kurulmasını talep etti. Bu komisyonların, herhangi bir siyasi parti gözetmeksizin, tarafsız bir şekilde sahada incelemeler yaparak sorunları yerinde tespit etmeleri ve ihtiyaç duyulan müdahalelerin ivedilikle gerçekleştirilmesi gerektiğini vurguladı. Bingöl, bu yaklaşımın, toplumsal sorunlara daha etkin ve adil bir çözüm getireceğini belirtti. Ali Rıza Bingöl’ün konuşması toplantıya katılanlar tarafından ilgiyle dinlendi.   (Abdulaziz ÖZCAN)  
Kurtalan Belediye Eş Başkanı Ali Rıza Bingöl, Stratejik Plan Çalışmalarında Kurtalan’ın Su Sorununu Gündeme Getirdi.

Türkiye Belediyeler Birliği Stratejik Plan Çalışmaları paydaş buluşmalarında Kurtalan Belediye Eş Başkanı Ali Rıza Bingöl, ilçenin yaşamsal sorunlarından biri olan su sıkıntısını dile getirdi. Bingöl, yaklaşık 40 bin nüfuslu Kurtalan'da su kesintilerinin ciddi sıkıntılara yol açtığını vurguladı.

Bilkent'te düzenlenen toplantıda Bingöl, su sorununun boyutlarına dikkat çekerek, “ Su kesintisinin olduğu günlerde vatandaşlar belediyeye akın ediyor. Günde yaklaşık 700 kişi su sorunu hakkında mesaj yoluyla şikayetlerini ileterek mağduriyetlerini bildiriyor. Bu durum, halkın ulaşılabilir olduğumuzu göstermesi açısından olumlu olsa da sorunun ne denli büyük olduğunu ortaya koyuyor. Su hakkı, yaşamsal bir haktır ve halkın bu hakları Anayasal güvence altındadır.” ifadelerini kullandı.

Kurtalan’a suyun 90 kilometre mesafeden geldiğini belirten Bingöl, suyun ilçeye ulaşana kadar çeşitli yerleşim birimlerine verildiğini ve bu nedenle ilçeye yeterli miktarda su kalmadığını açıkladı.

Türkiye Belediyeler Birliği'nden bu sorunun çözümü için destek beklediklerini belirten Bingöl, “Birlik, Kurtalan'ın su sorununun çözümü için elini taşın altına koymalıdır.” dedi.

Yaklaşık altı ay önce göreve başlayan Bingöl, belediyenin karşı karşıya kaldığı maddi sıkıntılara da değindi. Bingöl, 5 yıl boyunca iktidar partisinin, ardından 5 yıl kayyım yönetiminin idaresinde olan Kurtalan’ın birikmiş sorunlarını çözmek için çaba sarf ettiklerini belirtti.

Bingöl, “Seçimden hemen sonra belediyemize ait araçlar Siirt İl Özel İdaresine tahsis edilmiş, belediyenin değerli taşınmazları başka kurumlara devredilmiştir.” dedi.

Bingöl, Türkiye Belediyeler Birliği'ne önemli bir öneride bulunarak, ülkenin farklı bölgelerindeki sorunların hızlı bir şekilde tespit edilmesi ve çözüme kavuşturulması için acil komisyonlar kurulmasını talep etti.

Bu komisyonların, herhangi bir siyasi parti gözetmeksizin, tarafsız bir şekilde sahada incelemeler yaparak sorunları yerinde tespit etmeleri ve ihtiyaç duyulan müdahalelerin ivedilikle gerçekleştirilmesi gerektiğini vurguladı. Bingöl, bu yaklaşımın, toplumsal sorunlara daha etkin ve adil bir çözüm getireceğini belirtti.

Ali Rıza Bingöl’ün konuşması toplantıya katılanlar tarafından ilgiyle dinlendi.

 

(Abdulaziz ÖZCAN)

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.