Kurtalanlı Üreticilerin Ahlat'ta Domates Sezonu Sona Eriyor

Siirt 20.10.2024 - 16:31, Güncelleme: 20.10.2024 - 16:31 1273 kez okundu.
 

Kurtalanlı Üreticilerin Ahlat'ta Domates Sezonu Sona Eriyor

Sezonun son domatesleri, soğuk hava nedeniyle olgunlaşmadan toplandı.
Kurtalan’dan Bitlis’in Ahlat ilçesine giderek domates ekimi yapan üreticilerin yoğun mesaisi, erken gelen soğuk hava dalgası sebebiyle sona erdi. Üreticiler, hasat sezonunun neredeyse tamamlandığını ve bu yıl sezonu erken kapatmak zorunda kaldıklarını belirtti. Ahlat'ta 100 dönümlük araziye domates eken Ahmet Çelik, bölgedeki soğuk hava şartlarının tarlaların verimini etkilediğini söyledi. Çelik, son domateslerin yeterince güneş alamadığı için olgunlaşmadan yeşil kaldığını ve bu şekilde toplamak zorunda kaldıklarını ifade etti. Son hasat edilen yeşil domatesleri kasalara yerleştiren işçiler, ürünleri Kurtalan'a götürmek üzere hazırlıklarını tamamladıklarını belirtti. Üreticiler, domateslerin birkaç gün içinde kendi kendine olgunlaşıp kırmızıya döneceğini aktardı. Ahmet Çelik, son ürünlerin tükenmesiyle birlikte domates fiyatlarının artacağını öngördüklerini belirterek, "Ahlat'ta sezon açıldığından beri en çok tüketilen sebze olan domatesin fiyatı uygundu. Ancak elimizdeki son domatesleri de sattığımızda fiyatların her zamanki gibi gün be gün artacağını göreceğiz. Bu döngü her yıl istisnasız bir şekilde tekrarlanır," dedi. (Ahmet Şinasi KILIÇASLAN)
Sezonun son domatesleri, soğuk hava nedeniyle olgunlaşmadan toplandı.

Kurtalan’dan Bitlis’in Ahlat ilçesine giderek domates ekimi yapan üreticilerin yoğun mesaisi, erken gelen soğuk hava dalgası sebebiyle sona erdi. Üreticiler, hasat sezonunun neredeyse tamamlandığını ve bu yıl sezonu erken kapatmak zorunda kaldıklarını belirtti.

Ahlat'ta 100 dönümlük araziye domates eken Ahmet Çelik, bölgedeki soğuk hava şartlarının tarlaların verimini etkilediğini söyledi. Çelik, son domateslerin yeterince güneş alamadığı için olgunlaşmadan yeşil kaldığını ve bu şekilde toplamak zorunda kaldıklarını ifade etti.

Son hasat edilen yeşil domatesleri kasalara yerleştiren işçiler, ürünleri Kurtalan'a götürmek üzere hazırlıklarını tamamladıklarını belirtti. Üreticiler, domateslerin birkaç gün içinde kendi kendine olgunlaşıp kırmızıya döneceğini aktardı.

Ahmet Çelik, son ürünlerin tükenmesiyle birlikte domates fiyatlarının artacağını öngördüklerini belirterek, "Ahlat'ta sezon açıldığından beri en çok tüketilen sebze olan domatesin fiyatı uygundu. Ancak elimizdeki son domatesleri de sattığımızda fiyatların her zamanki gibi gün be gün artacağını göreceğiz. Bu döngü her yıl istisnasız bir şekilde tekrarlanır," dedi.

(Ahmet Şinasi KILIÇASLAN)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.