Kurtalan’ın Yerli üzümü Sinceri satışta

Siirt 26.07.2024 - 15:52, Güncelleme: 26.07.2024 - 15:52 3450+ kez okundu.
 

Kurtalan’ın Yerli üzümü Sinceri satışta

Küçük ve çok taneli salkımlarıyla bilinen yerli Sinceri Üzümü satışa sunulmaya başlayan ilk yerli üzüm çeşidi oldu.
Kurtalan Ağaçlıpınar Köyünde yetişen yerli “Sinceri” üzümü tezgahlardaki yerini aldı. Yaz aylarında Kurtalan’da en çok tüketilen mevsim meyvelerinden olan yerli üzüm satışları pazarlarda satılmaya başlandı. Kurtalan Belediye Halinde mevsim meyvesi satışı gerçekleştiren Kerem Selen, Kurtalan’a bağlı Ağaçlıpınar Köyünde yetişen yöresel adı ‘Sinceri’ olarak bilinen küçük taneli ekşimsi üzüm çeşidinin satışını gerçekleştirirken müşterilerden büyük talep aldığını söyledi. Selen, Sinceri Üzümünün kilosunu 35 liradan sattığını kaydederek yerli meyvelerin halk tarafından daha fazla satın alındığını kaydetti. Sinceri Üzümünün siyah ve beyaz olmak üzere iki ayrı çeşidinin olduğunu söyleyen selen siyah Sinceri Üzümünün genellikle geç dönemde yetiştiğini ve kendisine has bir tadının olduğunu kaydederek bu üzüm çeşitlerinin ekşimsi bir tada sahip olduğunun bilgisini verdi. İler ki günlerde mevsim meyvesi olan üzümün daha fazla üretileceğine dikkat çeken Selen, “Önümüzdeki günlerde bağlarda olgunlaşan üzüm miktarı aratacak bu nedenle pazara daha fazla gelmeye başlayacak. Buda fiyatları düşürecek.” dedi. (Abdulaziz ÖZCAN)
Küçük ve çok taneli salkımlarıyla bilinen yerli Sinceri Üzümü satışa sunulmaya başlayan ilk yerli üzüm çeşidi oldu.

Kurtalan Ağaçlıpınar Köyünde yetişen yerli “Sinceri” üzümü tezgahlardaki yerini aldı.

Yaz aylarında Kurtalan’da en çok tüketilen mevsim meyvelerinden olan yerli üzüm satışları pazarlarda satılmaya başlandı.

Kurtalan Belediye Halinde mevsim meyvesi satışı gerçekleştiren Kerem Selen, Kurtalan’a bağlı Ağaçlıpınar Köyünde yetişen yöresel adı ‘Sinceri’ olarak bilinen küçük taneli ekşimsi üzüm çeşidinin satışını gerçekleştirirken müşterilerden büyük talep aldığını söyledi.

Selen, Sinceri Üzümünün kilosunu 35 liradan sattığını kaydederek yerli meyvelerin halk tarafından daha fazla satın alındığını kaydetti.

Sinceri Üzümünün siyah ve beyaz olmak üzere iki ayrı çeşidinin olduğunu söyleyen selen siyah Sinceri Üzümünün genellikle geç dönemde yetiştiğini ve kendisine has bir tadının olduğunu kaydederek bu üzüm çeşitlerinin ekşimsi bir tada sahip olduğunun bilgisini verdi.

İler ki günlerde mevsim meyvesi olan üzümün daha fazla üretileceğine dikkat çeken Selen, “Önümüzdeki günlerde bağlarda olgunlaşan üzüm miktarı aratacak bu nedenle pazara daha fazla gelmeye başlayacak. Buda fiyatları düşürecek.” dedi.

(Abdulaziz ÖZCAN)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.