Siirt’te bal üreticileri ve çiftçilere 7 milyon 419 bin liralık destek

Siirt 30.09.2023 - 12:33, Güncelleme: 30.09.2023 - 12:33 10892+ kez okundu.
 

Siirt’te bal üreticileri ve çiftçilere 7 milyon 419 bin liralık destek

Kırsal Kalkınma yatırımları kapsamında Siirt’te 6 bal üreticisine 5 milyon 179 bin liralık destek, çiftçilere ise 2 milyon 240 bin liralık makine ve ekipman desteğinde bulunuldu.
Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında, bal üreticilerine ve çiftçilere "Arıcılık Malzemeleri' ve Siirt Valiliği tarafından desteklenen 'Üzüm Sıkma Makinesi" ekipman ve hibe destekleri törenle dağıtıldı. Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya Siirt Tarım Müzesinde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, kentte tarımsal üretimin arttırılması amacıyla 6 bal üreticisine 5 Milyon 179 bin lira tutarında destek, bağcılığın gelişimine katkı sağlamak ve bağ ürünlerinden yüksek katma değer sağlamak amacıyla yüzde 50 Hibeli, 2 Milyon 240 Bin lira tutarında 70 Adet üzüm sıkma makinasının üreticilere dağıtıldığını söyledi. Kızılkaya, üreticilere desteklerin süreceğini kaydetti. Törene Siirt Ak Parti Milletvekilli Mervan Gül, daire müdürleri ve çiftçiler katıldı. (Haber Merkezi)    
Kırsal Kalkınma yatırımları kapsamında Siirt’te 6 bal üreticisine 5 milyon 179 bin liralık destek, çiftçilere ise 2 milyon 240 bin liralık makine ve ekipman desteğinde bulunuldu.

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında, bal üreticilerine ve çiftçilere "Arıcılık Malzemeleri' ve Siirt Valiliği tarafından desteklenen 'Üzüm Sıkma Makinesi" ekipman ve hibe destekleri törenle dağıtıldı.

Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya Siirt Tarım Müzesinde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, kentte tarımsal üretimin arttırılması amacıyla 6 bal üreticisine 5 Milyon 179 bin lira tutarında destek, bağcılığın gelişimine katkı sağlamak ve bağ ürünlerinden yüksek katma değer sağlamak amacıyla yüzde 50 Hibeli, 2 Milyon 240 Bin lira tutarında 70 Adet üzüm sıkma makinasının üreticilere dağıtıldığını söyledi.

Kızılkaya, üreticilere desteklerin süreceğini kaydetti.

Törene Siirt Ak Parti Milletvekilli Mervan Gül, daire müdürleri ve çiftçiler katıldı.

(Haber Merkezi)

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.