Siirt’te ilk kez ekilecek ürün için deneme alanı kuruldu

Siirt 24.09.2024 - 09:48, Güncelleme: 24.09.2024 - 09:48 866 kez okundu.
 

Siirt’te ilk kez ekilecek ürün için deneme alanı kuruldu

Siirt'te Gıda Amaçlı Salep Üretimi İçin İlk Deneme Alanı Kuruldu.
Siirt'te ilk kez salep bitkisinin gıda amaçlı üretimi için deneme alanı oluşturuldu. Siirt Valiliği'nin desteğiyle yürütülen proje kapsamında, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü bünyesinde başlatılan çalışma, salep bitkisinin yerel üretimi için önemli bir adım niteliği taşıyor. Doğal salep kaynaklarının korunması ve sürdürülebilir tarım uygulamalarının yaygınlaştırılması amacıyla başlatılan projede, 3 farklı salep yumrusu ve 3 farklı salep fidesi ekildi. Bu çalışma ile bölgeye en uygun salep çeşidi belirlenerek üretimin yaygınlaştırılması hedefleniyor. Salep bitkisinin ekonomik değeri ve ekolojik katkıları göz önüne alındığında, bu girişimin Siirt'in kırsal kalkınmasına önemli katkı sağlaması bekleniyor. Proje, aynı zamanda doğal florada bulunan salep türlerinin korunmasına da katkı sağlayacak. (Siirt Tarım ve Orman Müdürlüğü Basın)  
Siirt'te Gıda Amaçlı Salep Üretimi İçin İlk Deneme Alanı Kuruldu.

Siirt'te ilk kez salep bitkisinin gıda amaçlı üretimi için deneme alanı oluşturuldu. Siirt Valiliği'nin desteğiyle yürütülen proje kapsamında, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü bünyesinde başlatılan çalışma, salep bitkisinin yerel üretimi için önemli bir adım niteliği taşıyor.

Doğal salep kaynaklarının korunması ve sürdürülebilir tarım uygulamalarının yaygınlaştırılması amacıyla başlatılan projede, 3 farklı salep yumrusu ve 3 farklı salep fidesi ekildi. Bu çalışma ile bölgeye en uygun salep çeşidi belirlenerek üretimin yaygınlaştırılması hedefleniyor.

Salep bitkisinin ekonomik değeri ve ekolojik katkıları göz önüne alındığında, bu girişimin Siirt'in kırsal kalkınmasına önemli katkı sağlaması bekleniyor. Proje, aynı zamanda doğal florada bulunan salep türlerinin korunmasına da katkı sağlayacak.

( Siirt Tarım ve Orman Müdürlüğü Basın)

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.