TMMOB Siirt’ten Şirvan Bakır Madeni Açıklaması

Siirt 26.07.2024 - 14:46, Güncelleme: 26.07.2024 - 14:46 1881+ kez okundu.
 

TMMOB Siirt’ten Şirvan Bakır Madeni Açıklaması

TMMOB Siirt İl Koordinasyon Kurulu tarafından yapılan açıklamada, Cengiz Holding'e bağlı Eti Bakır Siirt Şirvan Maden İşletmesi'nde çalışan işçilere uygulanan sendikal baskının son bulması çağrısında bulunuldu.
Açıklamada, Eti Bakır Siirt Şirvan Maden İşletmesi'nde çalışan bir jeoloji mühendisinin, çalışma koşullarının ağır olması ve iş kanunu hükümlerine uyulmaması sebebiyle istifa etmek zorunda kaldığı belirtildi. Mühendisin istifası, çalışma koşullarının iyileştirilmesi gerektiğine dair önemli bir işaret olarak değerlendirildi. Aynı maden işletmesinde çalışan ve DİSK'e bağlı DEV MADEN Sendikası'na üye olan üç emekçi işçinin de Cengiz Holding tarafından işten çıkarıldığı ifade edildi. TMMOB Siirt İl Koordinasyon Kurulu, işten çıkarılan işçilerin geçmişlerine ve çalışma performanslarına dikkat çekerek, işten çıkarılma sebeplerinin sendikal faaliyetlerle ilgili olduğunu vurguladı. İşten atılan işçilerden birinin, taşeron işçisi olarak altı yıl çalıştıktan sonra performansı nedeniyle kadroya alındığı, bir diğerinin ise emekli olduktan sonra bile tekrar iş teklif edilerek çalıştırıldığı ve bu üç işçi hakkında bugüne kadar hiç tutanak tutulmadığı belirtildi. Bu durumun, işten çıkarılmalarının iş performansıyla ilgili olmadığını açıkça gösterdiği ifade edildi. Açıklamada, üç emekçinin sendika çalışması yürüttükleri için işten atılmalarının diğer işçilere gözdağı verme çabası olduğu ve bunun kabul edilemez olduğu dile getirildi. Sendikal baskının son bulması gerektiği, mühendis ve işçilere insani çalışma koşulları ve sosyal yaşam alanlarının sağlanması gerektiği vurgulandı. İşten çıkarılan işçilerin haklarının iade edilmesi gerektiği belirtildi. Kurul, işçilere yönelik sendikal baskının son bulması için mücadeleye devam edeceklerini belirterek, tüm işçi ve mühendislerin yanında olduklarını ifade etti. (Haber Merkezi)
TMMOB Siirt İl Koordinasyon Kurulu tarafından yapılan açıklamada, Cengiz Holding'e bağlı Eti Bakır Siirt Şirvan Maden İşletmesi'nde çalışan işçilere uygulanan sendikal baskının son bulması çağrısında bulunuldu.

Açıklamada, Eti Bakır Siirt Şirvan Maden İşletmesi'nde çalışan bir jeoloji mühendisinin, çalışma koşullarının ağır olması ve iş kanunu hükümlerine uyulmaması sebebiyle istifa etmek zorunda kaldığı belirtildi. Mühendisin istifası, çalışma koşullarının iyileştirilmesi gerektiğine dair önemli bir işaret olarak değerlendirildi. Aynı maden işletmesinde çalışan ve DİSK'e bağlı DEV MADEN Sendikası'na üye olan üç emekçi işçinin de Cengiz Holding tarafından işten çıkarıldığı ifade edildi.

TMMOB Siirt İl Koordinasyon Kurulu, işten çıkarılan işçilerin geçmişlerine ve çalışma performanslarına dikkat çekerek, işten çıkarılma sebeplerinin sendikal faaliyetlerle ilgili olduğunu vurguladı. İşten atılan işçilerden birinin, taşeron işçisi olarak altı yıl çalıştıktan sonra performansı nedeniyle kadroya alındığı, bir diğerinin ise emekli olduktan sonra bile tekrar iş teklif edilerek çalıştırıldığı ve bu üç işçi hakkında bugüne kadar hiç tutanak tutulmadığı belirtildi. Bu durumun, işten çıkarılmalarının iş performansıyla ilgili olmadığını açıkça gösterdiği ifade edildi.

Açıklamada, üç emekçinin sendika çalışması yürüttükleri için işten atılmalarının diğer işçilere gözdağı verme çabası olduğu ve bunun kabul edilemez olduğu dile getirildi. Sendikal baskının son bulması gerektiği, mühendis ve işçilere insani çalışma koşulları ve sosyal yaşam alanlarının sağlanması gerektiği vurgulandı. İşten çıkarılan işçilerin haklarının iade edilmesi gerektiği belirtildi.

Kurul, işçilere yönelik sendikal baskının son bulması için mücadeleye devam edeceklerini belirterek, tüm işçi ve mühendislerin yanında olduklarını ifade etti.

(Haber Merkezi)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.