Yılda 2 bin 498 ton üretimle Siirt Türkiye’de ilk 10’da yer aldı

Siirt 26.09.2023 - 10:49, Güncelleme: 26.09.2023 - 10:49 13684+ kez okundu.
 

Yılda 2 bin 498 ton üretimle Siirt Türkiye’de ilk 10’da yer aldı

Siirt Türkiye’de bal üretimi sıralamasında ilk 10’da yer aldı.
Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yayımladığı arıcılık bal haritasında bal üretimi sıralamasında Siirt ilk 10’da yer almayı başardı. Tarım ve orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “Haritada yapılan son güncellemelerle arıcılarımız illerin flora çeşitliliği ile bitkilerin çiçeklenme dönemlerine, bal ormanı alanları ile kovan kapasitelerine ulaşma imkanı bularak arılarını hangi bölgeye, hangi dönemde, hangi çiçek için götüreceklerini belirleyebilecekler." dedi. Bal haritasında birinci sırada 19 bin 98 ton ile ordu birinci sırada yer alırken, 12 bin 646 ton ile Adana ikinci oldu. Bal üretimi haritasında yılda 2 bin 498 ton bal üretimi ile Siirt 10. sırada yer aldı. Türkiye genelinde ise yılda 118 bin ton bal üretildiği açıklandı. (Haber Merkezi)  
Siirt Türkiye’de bal üretimi sıralamasında ilk 10’da yer aldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yayımladığı arıcılık bal haritasında bal üretimi sıralamasında Siirt ilk 10’da yer almayı başardı.

Tarım ve orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “Haritada yapılan son güncellemelerle arıcılarımız illerin flora çeşitliliği ile bitkilerin çiçeklenme dönemlerine, bal ormanı alanları ile kovan kapasitelerine ulaşma imkanı bularak arılarını hangi bölgeye, hangi dönemde, hangi çiçek için götüreceklerini belirleyebilecekler." dedi.

Bal haritasında birinci sırada 19 bin 98 ton ile ordu birinci sırada yer alırken, 12 bin 646 ton ile Adana ikinci oldu. Bal üretimi haritasında yılda 2 bin 498 ton bal üretimi ile Siirt 10. sırada yer aldı.

Türkiye genelinde ise yılda 118 bin ton bal üretildiği açıklandı.

(Haber Merkezi)

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.