Karekodlara Dikkat: Telefonunuzu Ele Geçirebilirler

Güncel 30.09.2024 - 10:18, Güncelleme: 30.09.2024 - 10:18 879 kez okundu.
 

Karekodlara Dikkat: Telefonunuzu Ele Geçirebilirler

Cep telefonlarıyla skuter kiralama, otobüs duraklarında bilgi alma, kafe ve restoran menülerini görüntüleme gibi yaygın olarak kullanılan QR kodlar, siber dolandırıcılar için bir tehdit haline geldi.
Uzmanlar, dolandırıcıların QR kodları kendi hazırladıkları sahte barkodlarla değiştirebileceğini belirterek, kullanıcıları barkodları fiziksel olarak kontrol etmeleri konusunda uyardı. Pandemiyle birlikte yaygınlaşan QR kodların hala yoğun şekilde kullanıldığını belirten uzmanlar, "Dolandırıcılar barkodların üzerine sahte barkodlar yapıştırarak kullanıcıları tehlikeli web sayfalarına yönlendirebiliyor" dedi. Bu sayfalara girildiğinde, kişisel veriler ya da telefonun kontrolü ele geçirilebiliyor. Özellikle sahte uygulamalar aracılığıyla SMS, banka bilgileri ve sosyal medya hesapları tehlikeye atılabiliyor. Uzmanlar, QR kodları okutmadan önce fiziksel bir kontrol yapmanın önemine vurgu yaparak, "Barkodun üzerine yapıştırılan sahte bir barkodu tırnağınızla bile hissedebilirsiniz" şeklinde konuştu. Şüpheli durumlarda, barkodu kullanmak istenen kurumla iletişime geçmenin faydalı olacağını belirtti. Kullanıcılar ise, "Restoranlarda menüleri QR kod ile görüntülemek zorunda kalıyoruz, ancak bundan sonra daha dikkatli olacağım ve menüleri garsondan isteyeceğim" şeklinde yorumlarda bulundu.   (Haber Merkezi)
Cep telefonlarıyla skuter kiralama, otobüs duraklarında bilgi alma, kafe ve restoran menülerini görüntüleme gibi yaygın olarak kullanılan QR kodlar, siber dolandırıcılar için bir tehdit haline geldi.

Uzmanlar, dolandırıcıların QR kodları kendi hazırladıkları sahte barkodlarla değiştirebileceğini belirterek, kullanıcıları barkodları fiziksel olarak kontrol etmeleri konusunda uyardı.

Pandemiyle birlikte yaygınlaşan QR kodların hala yoğun şekilde kullanıldığını belirten uzmanlar, "Dolandırıcılar barkodların üzerine sahte barkodlar yapıştırarak kullanıcıları tehlikeli web sayfalarına yönlendirebiliyor" dedi. Bu sayfalara girildiğinde, kişisel veriler ya da telefonun kontrolü ele geçirilebiliyor. Özellikle sahte uygulamalar aracılığıyla SMS, banka bilgileri ve sosyal medya hesapları tehlikeye atılabiliyor.

Uzmanlar, QR kodları okutmadan önce fiziksel bir kontrol yapmanın önemine vurgu yaparak, "Barkodun üzerine yapıştırılan sahte bir barkodu tırnağınızla bile hissedebilirsiniz" şeklinde konuştu. Şüpheli durumlarda, barkodu kullanmak istenen kurumla iletişime geçmenin faydalı olacağını belirtti.

Kullanıcılar ise, "Restoranlarda menüleri QR kod ile görüntülemek zorunda kalıyoruz, ancak bundan sonra daha dikkatli olacağım ve menüleri garsondan isteyeceğim" şeklinde yorumlarda bulundu.

 

(Haber Merkezi)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.