Siirt’te Tarım Arazilerinin Birleştirilmesine Vergi Muafiyeti Desteği

Siirt 25.09.2024 - 13:35, Güncelleme: 25.09.2024 - 13:35 355 kez okundu.
 

Siirt’te Tarım Arazilerinin Birleştirilmesine Vergi Muafiyeti Desteği

Siirt Tarım ve Orman Müdürlüğü, hisseli veya intikali yapılmamış tarım arazilerinin yarattığı sorunları çözmek amacıyla hayata geçirilen yeni düzenlemeler hakkında açıklamalarda bulundu.
Tarım ve Orman Bakanlığı öncülüğünde, ilgili bakanlıklar ve kuruluşlarla yapılan ortak çalışmalar sonucunda, 5403 sayılı kanun kapsamında önemli kolaylıklar getirildi. Tarım arazilerinin hissedarları arasında yaşanan mülkiyet sorunlarının başta üretim kaybı olmak üzere planlama, kayıtlılık ve destekleme açısından çeşitli zorluklara yol açtığı biliniyor. Bu sorunları çözmek için yapılan düzenlemelerle, asgari büyüklüğün altındaki tarım arazilerinin paydaşlara devri kolaylaştırıldı. Bu kapsamda, sulu ve kuru tarım arazilerinde 20 dekar, dikili tarım arazilerinde 5 dekar ve örtü altı tarım arazilerinde 3 dekardan küçük paylı hisseler için vergi, harç ve döner sermaye muafiyeti uygulanacak. Ayrıca, miras yoluyla intikali yapılan arazilerin devrinde de önemli avantajlar sunuluyor. Mirasın açılmasından itibaren bir yıl içinde yapılacak devir işlemlerinde vergi ve harç muafiyeti sağlanacak. Bu adım, küçük hisseli tarım arazilerinin bölünmesinden kaynaklanan verimsizliklerin önüne geçilmesi ve tarımsal üretimin sürdürülebilirliğinin sağlanması açısından büyük önem taşıyor. Detaylı bilgi almak isteyenler, Siirt Tarım ve Orman İl ve İlçe Müdürlükleri'ne başvurabilirler.   (Haber Merkezi)
Siirt Tarım ve Orman Müdürlüğü, hisseli veya intikali yapılmamış tarım arazilerinin yarattığı sorunları çözmek amacıyla hayata geçirilen yeni düzenlemeler hakkında açıklamalarda bulundu.

Tarım ve Orman Bakanlığı öncülüğünde, ilgili bakanlıklar ve kuruluşlarla yapılan ortak çalışmalar sonucunda, 5403 sayılı kanun kapsamında önemli kolaylıklar getirildi.

Tarım arazilerinin hissedarları arasında yaşanan mülkiyet sorunlarının başta üretim kaybı olmak üzere planlama, kayıtlılık ve destekleme açısından çeşitli zorluklara yol açtığı biliniyor. Bu sorunları çözmek için yapılan düzenlemelerle, asgari büyüklüğün altındaki tarım arazilerinin paydaşlara devri kolaylaştırıldı. Bu kapsamda, sulu ve kuru tarım arazilerinde 20 dekar, dikili tarım arazilerinde 5 dekar ve örtü altı tarım arazilerinde 3 dekardan küçük paylı hisseler için vergi, harç ve döner sermaye muafiyeti uygulanacak.

Ayrıca, miras yoluyla intikali yapılan arazilerin devrinde de önemli avantajlar sunuluyor. Mirasın açılmasından itibaren bir yıl içinde yapılacak devir işlemlerinde vergi ve harç muafiyeti sağlanacak. Bu adım, küçük hisseli tarım arazilerinin bölünmesinden kaynaklanan verimsizliklerin önüne geçilmesi ve tarımsal üretimin sürdürülebilirliğinin sağlanması açısından büyük önem taşıyor.

Detaylı bilgi almak isteyenler, Siirt Tarım ve Orman İl ve İlçe Müdürlükleri'ne başvurabilirler.

 

( Haber Merkezi)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.